Atunci când cumpărăm unt din magazin, încercăm să atragem atenția la conținut. Majoritatea producătorilor ne asigură că produsele lor sunt de cea mai bună calitate, dar, din păcate, uneori compoziția nu coincide cu cea scrisă pe ambalaj.
Echipa noastră vă oferă 10 metode sigure de verificare a untului. Datorită acestora veți putea determina dacă untul este natural sau dacă e preparat din grăsimi vegetale și alte adaosuri. Acum veți ști cum să alegeți corect untul natural.
Cum să verificați dacă untul este adevărat sau fals?
1. Uitați-vă la compoziție, aceasta ar trebui să fie din doar 2 ingrediente: lapte integral și frișcă.
2. Dacă pe ambalaj nu scrie nicăieri “unt”, atunci aceasta poate fi margarină sau spread.
3. Untul adevărat poate fi determinat și după preț, deoarece constă din lapte de vacă, care este mult mai scump decât înlocuitorii.
4. Culoarea untului nu trebuie să fie foarte galbenă sau prea albă.
5. Untul natural nu se va lipi de ambalaj și cuțit, e destul de rigid la atingere.
6. Uitați-vă la termenul de valabilitate, dacă untul este fabricat din lapte de vacă, atunci termenul nu trebuie să depășească 10 zile. Dacă ați cumpărat unt într-o cutie metalică, atunci termenul de valabilitate nu trebuie să depășească 3 luni.
7. Untul natural se topește uniform și la suprafață nu trebuie să apară picături. Acestea apar doar în cazul margarinei.
8. Untul adevărat va deveni moale mult mai lent decât margarina.
9. Dacă untul a fost produs din frișcă de înaltă calitate, acesta va fi tare și neted, iar la tăiere veți putea observa un puțin luciu.
10. Este foarte important ca untul să nu se fărâmițeze după ce l-ați scos din frigider. Untul trebuie să se întindă pe pâine într-un strat omogen și dens.
Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!