Cum fierbi sfecla în doar 9 minute. Salatele cu sfeclă se prepară acum de câteva ori mai rapid!

Atunci când preparăm diverse bucate, ne ciocnim cu unele dificultăți. Nu-i deloc surprinzător, deoarece gătitul este o știință întreagă, care necesită mult timp și nervi pentru a o însuși. De aceea, echipa noastră v-a pregătit câteva trucuri culinare, care vor fi utile atât gospodinelor începătoare, cât și celor cu experiență. Sperăm că aceste sfaturi o să vă fie de folos!

Sfaturi culinare pentru gospodine

1. Ce să faceți, ca să nu plângeți atunci când tăiați ceapa?

Experții ne recomandă să dăm ceapa la frigider înainte de o tăia. Ei susțin că prin contactul cu aerul din ceapă se elimină S-oxid de propanetanol, care ne face să plângem. Dacă veți răci leguma în prealabil, această substanță se va elibera mai lent.

Nu dați ceapa la congelator, deoarece va fi foarte moale.

2. Ce sa faceți, ca aluatul să nu fie prea sfărâmicios?

Adăugați în aluat unt topit.

3. Ce să faceți, ca sosul de roșii să nu fie acru?

Dacă simțiți că veți obține sosul de roșii prea acru, atunci adăugați un pic de bicarbonat de sodiu. Uneori gospodinele adaugă zahăr, dar acesta nu poate înlătura complet gustul acru, ci doar îl maschează.

4. Ce să faceți ca condimentele să devină mai aromate?

Prăjiți-le într-o tigaie cu ulei timp de 1-2 minute la foc mare. De asemenea, le puteți pune în cuptorul cu microunde timp de 30 de secunde.

5. Cum să coaceți pâine cu crustă crocantă?

În timpul preparării pâinii trebuie să puneți un vas cu apă la fundul cuptorului. Când apa va începe să se evapore, vaporii vor interacționa cu amidonul de pe suprafața pâinii, astfel crusta se va întări și va deveni crocantă.

6. Ce să faceți ca omleta să nu fie umedă?

Înlocuiți laptele cu puțin unt congelat dat prin răzătoare.

7. Cum să pătrați corect merele și avocado?

Dacă ați tăiat un măr sau avocado, dar v-a rămas bucățele nefolosite, atunci stropiți-le cu suc de lămâie și puneți-le într-un recipient etanș. Astfel vor rămâne proaspete mai mult timp și nu se vor întuneca la culoare.

8. Cum să păstrați torturile corect?

Cofetarii profesioniști ne sfătuiesc să congelăm torturile după preparare. Dar înainte de a face acest lucru, trebuie să înfășurați produsele cât mai strâns în folie alimentară. Experții susțin că datorită acestei proceduri, tortul va deveni mai gustos și va fi mai ușor de decorat.

9. Cum să fierbeți sfecla rapid?

De obicei sfecla fierbe timp de oră sau chiar ma mult, dar există un truc datorită căruia veți economisi mult timp. Spălați sfecla și puneți-o într-o pungă termorezistentă (pungă de copt), faceți câtva găuri cu furculița sau cuțitul. Puneți punga într-un bol din ceramică sau sticlă cu pereții groși și puneți vasul în cuptorul cu microunde timp de 9 minute la putere maximă. Apoi lăsați sfecla în cuptorul cu microunde închis timp de 10 minute – gata! Acum puteți prepara salata preferată “Vinaigrette” sau salata rafinată “Contele”.

Sperăm că aceste sfaturi o să vă fie utile!

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1