Cum prăjim corect cartofii ca să obținem o crustă rumenă și frumoasă: 6 reguli de bază!

Toți iubesc cartofii prăjiți, chiar și cei care cred că acest fel de mâncare este nociv. Chiar și așa, uneori vă puteți răsfăța cu cartofi gustoși și rumeniți frumos. Echipa Bucătarul.eu vă oferă 6 reguli importante care vă vor ajuta să preparați cartofi delicioși, cu crustă crocantă și rumenită.

6 REGULI DE BAZĂ PENTRU PREPARAREA CARTOFILOR PRĂJIȚI

REGULA NR.1

După ce ați curățat și tăiat cartofii, trebuie să-i puneți numaidecât în apă rece. Apa trebuie să fie rece pentru a scoate amidonul din legume. Dacă apa va fi fierbinte sau caldă, atunci amidonul va rămâne în cartofi și bucatele obținute vor fi asemănătoare cu cartofii înăbușiți. Amidonul împiedică cartofii să se rumenească, de aceea este necesar ca să-i țineți în apă. Cu cât cartofii sunt mai tineri, cu atât trebuie să-i țineți mai mult timp în apă. Cel mai bine să-i țineți timp de 30 de minute sau o oră.

REGULA NR.2

După ce ați ținut cartofii în apă, trebuie să-i uscați bine. Cel mai bine să-i puneți în strecurătoare și să-i uscați apoi cu prosoape de hârtie sau obișnuite. Cartofii trebuie să fie uscați, deoarece excesul de umezeală va împiedica formarea unei cruste rumenite. Totodată, contactul apei cu uleiul fierbinte poate provoca pete pe șorțul dvs sau pe ustensilele de gătit.

REGULA NR.3

Tigaia în care veți prăji cartofii trebuie să fie încălzită bine și uleiul încins. Trebuie să folosiți suficient ulei, astfel încât cartofii să fie scufundați bine. Să nu uităm că cartofii pai preparați în localuri sunt prăjiți într-o cantitate mare de ulei încins.

REGULA NR.4

Trebuie să adăugați sare și diverse condimente la sfârșit, atunci când cartofii sunt gata. Dacă veți condimenta cartofii în timpul prăjirii sau înainte de a-i prăji, atunci ei vor lăsa lichid, ceea ce va împiedica formarea crustei rumene. După ce cartofii s-au prăjit, scoateți-i cu o spumieră, ca să se scurgă excesul de ulei și puneți-i pe un platou. Apoi asezonați-i cu sare și alte condimente.

REGULA NR.5

Nu acoperiți niciodată tigaia cu capac în timpul prăjirii cartofilor. Pentru a obține o crustă crocantă și rumenită frumos, trebuie să prăjiți cartofii cu tigaia neacoperită.

REGULA NR.6

Nu puneți prea mulți cartofi în tigaie. Sunt suficiente 2-3 straturi, nu mai mult.

RECOMANDĂRI DELICIOASE

Doriți să oferiți cartofilor prăjiți o aromă și un gust picant? Atunci, înainte de prepararea cartofilor, prăjiți câțiva căței de usturoi în uleiul încins. După ce s-a rumenit, scoateți-i și puneți cartofii. Dacă în uleiul încins veți pune o crenguță de rozmarin și o veți scoate după câteva minute, atunci cartofii prăjiți vor avea o aromă plăcută și un gust subtil.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1