Mulți dintre noi o pregătesc greșit! Iată așa se gătește corect conopida și iese foarte bună.

Conopida este una dintre legumele care trebuie consumate cât mai des. Aceasta îmbunătățește digestia, funcțiile sistemului cardio-vascular, este foarte bogată în potasiu, vitaminele A, B și C, având și proprietăți antioxidante. De aceea, este foarte important să o pregătim corect. Prăjită în ulei, aceasta devine nocivă pentru organism. Conopida coaptă însă, este mult mai sănătoasă și benefică pentru sănătate. Dintr-o cantitate minimă de ingrediente obțineți o garnitură suculentă, aromată și foarte gustoasă, cu un nivel redus de calorii.

INGREDIENTE

– 1 conopidă

– 2 ouă

– cașcaval

– pesmeți

– usturoi granulat

– boia de ardei

– sare

– ulei vegetal

– frunze de salată (la dorință)

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE 

1. Desfaceți conopida buchețele mici. Fierbeți-le într-o cratiță cu apă clocotită și puțină sare, timp de 5 minute. Scurgeți-le de apă și lăsați-le să se răcească.

2. Dați cașcavalul prin răzătoarea mică. Într-un bol mic, amestecați pesmeții cu usturoiul, boiaua de ardei și cașcavalul.

3. Într-un alt bol, bateți ouăle cu puțină sare.

4. Tapetați o tavă de copt cu hârtie și ungeți-o cu ulei. Înmuiați fiecare buchețel de conopidă în ou bătut, apoi treceți-l prin amestecul cu pesmeți. Așezați buchețelele pe tava de copt. Coaceți conopida în cuptorul preîncălzit până la temperatura de 200 grade timp de 15 minute.

 

5. Așezați pe un platou câteva frunze de salată, apoi conopida coaptă. Serviți-o cu smântână, ketchup sau orice alt sos după gust.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!