Cum să afumați puiul în condiții casnice? Carne mai delicioasă decât asta încă nu ați gustat!

Carnea de pui este un produs ce se bucură de o popularitate enormă, datorită conținutului său echilibrat de proteine și calorii. Mai ales, că este și foarte accesibil. Vă prezentăm o rețetă de piept de pui afumat în condiții casnice. Bucurați-i pe cei dragi cu un fel de mâncare mai puțin obișnuit și foarte gustos. Obțineți un deliciu apetisant, ce cu siguranță va fi pe placul tuturor amatorilor de carne afumată.

INGREDIENTE

-1 kg piept de pui

-60 ml ulei de măsline

-15 ml sos de soia

-1 linguriță de piper negru măcinat

-70 g de zahăr

-30 g de ceai negru

-30 ml de vin alb sec

-1 linguriță de ghimbir ras

-1 linguriță de sare

-90 g de orez

-1 linguriță de scorțișoară

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE 

1. Într-un  vas mai adânc, amestecați vinul cu uleiul, sosul de soia, sarea și piperul negru măcinat. Adăugați ghimbirul ras și amestecați. Aranjați în vas pieptul de pui, preventiv spălat, uscat și tăiat în jumătate. Amestecați bine, astfel încât sosul să acopere fiecare bucată de carne. Dați carnea la frigider pentru 3-4 ore. La fel, aceasta poate fi marinată la frigider peste noapte.

2. Aranjați carnea pe o tavă. Lăsați-o la temperatura camerei, până se va scurge marinada rămasă.

3. Tapetați o tigaie cu folie de aluminiu (lăsați capetele peste tigaie). Turnați în tigaie orezul, amestecat cu ceaiul, zahărul și scorțișoara. Aranjați o grilă metalică pe tigaie.

4. Prăjiți pieptul de pui într-o tigaie cu ulei încins, pe ambele părți, timp de 3- 4 minute.

5. Aranjați carnea pe grilă. Faceți focul mare și încălziți tigaia cu carne timp de 5-7 minute. Acoperiți carnea cu un capac (cât mai strâns) și gătiți-o timp de 10-15 minute. Pentru a acoperi carnea ermetic, strângeți și capetele foliei de aluminiu.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1