Cum să coaceți carnea, ca să nu fie rigidă și de cauciuc. Un sfat foarte practic!

O bucată de carne la cuptor este o mâncare clasică pe masa festivă. Aroma îmbătătoare, aspectul apetisant, gustul incomparabil și servirea spectaculoasă îi oferă cărnii un loc de frunte în rândul bucatelor calde. Ca să obțineți o bucată de carne fragedă și suculentă, trebuie să respectați câteva sfaturi importante. Datorită acestora veți obține cea mai gingașă și aromată carne la cuptor, care se va topi în gură.

Cum să coaceți o bucată întreagă de carne

1. Nu vă grăbiți

Spontaneitatea este cel mai mare dușman al cărnii gustoase și suculente. Trebuie să vă pregătiți atent pentru prepararea acestei mâncări. Trebuie să frecați carnea de cu seară cu condimente, ca să se îmbibe bine cu aromele acestora. Carnea condimentată trebuie să stea la frigider toată noaptea.

2. Lăsați carnea “să se încălzească”

Atunci când scoateți bucata din carne din frigider, nu trebuie să vă grăbiți s-o dați la cuptor. Lăsați-o să stea timp de 1-2 ore, ca să se încălzească la temperatura camerei. Doar în acest caz veți obține carne coaptă uniform.

3. Pregătiți carnea

Crusta rumenită frumos e rezultatul unei pregătiri speciale. Dacă doriți ca carnea să fie acoperită cu crustă apetisantă, atunci trebuie s-o prăjiți înainte de coacere, după care s-o puneți în cuptorul preîncălzit la 230 de grade. De îndată ce carnea “a devenit aurie”, reduceți temperatura la 150-160 de grade.

4. Lăsați carnea să se odihnească

Fiecare gospodină știe că steak-ul trebuie să stea pe un tocător timp de 15 minute, ca să se îmbibe uniform cu toate sucurile cărnii. Cu cât bucata de carne este mai mare, cu atât este nevoie de mai mult timp. Lăsați carnea să stea timp de 30 de minute, aceasta se va îmbiba perfect și nu se va răci.

5. Tăiați carnea corect

Atrageți atenția la fibre. De acestea depinde textura suculentă și moale a cărnii. Dacă veți tăia carnea transversal fibrelor, atunci se va topi în gură. Înainte de servire puteți stropi carnea cu sos cald.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1