Cum să faceți un macrou copt să arate foarte apetisant – culoarea aurie a acestuia nu va lăsa pe nimeni indiferent!

Astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, vă prezentăm o rețetă interesantă de macrou la cuptor în sos de smântână. Gustul ispititor al peștelui se datorează combinației originale de ingrediente. Se gătește acest fel de mâncare pe pat de ceapă la cuptor, foarte simplu și rapid. Deci, dacă v-ați plictisit de marinadele standarde și vă place să savurați o bucată bună de pește gustos, fără oase, pregătiți macroul după această rețetă. Bucurați-i pe cei dragi cu delicii simple, dar foarte gustoase.

INGREDIENTE  

– 2 pești macrou

– 100 g de smântână

– 2 cepe

– sare după gust

– piper negru măcinat după gust

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

MOD DE PREPARARE  

1. Eviscerați peștele, spălați-l bine și îndepărtați-i capul și creasta. Tăiați fiecare jumătate de fileu în 2-3 părți.

2. Puneți peștele într-un bol, potriviți-l cu sare și piper negru măcinat după gust. Turnați smântâna. Amestecați ingredientele.

3. Curățați ceapa și tăiați-o inele.

4. Ungeți o formă de copt cu unt și răspândiți ceapa. Puneți bucățile de pește pe patul de ceapă. Acoperiți forma de copt cu folie de aluminiu.

5. Dați forma la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 190°C, pentru 20 de minute. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte.

6. Îndepărtați folia de aluminiu și mai coaceți macroul apetisant timp de 10 minute, până se va rumeni frumos.

7. Serviți macroul delicios alături de garnitura din orez sau cu piure de cartofi. Peștele apetisant, de asemenea, se potrivește excelent cu broccoli fiert la aburi.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1