Cum să faci sarmalele de 3 ori mai gustoase: nimeni nu va rămâne indiferent. Mâncarea nr.1 pe masa mea!

Sarmalele reprezintă unul dintre cele mai apreciate feluri de mâncare din România, fiind mâncate cu poftă de toți. Astăzi vă oferim o rețetă inedită de sarmale, care sunt de 3 ori mai gustoase decât cele tradiționale, sunt acoperite cu sos delicios de smântână și cașcaval și coapte la cuptor.

Sarmalele sunt foarte aspectuoase, savuroase și foarte apetisante. După ce am descoperit această rețetă uimitoare, prepar sarmalele doar în acest mod. Sperăm să vă placă și dvs această rețetă și s-o preparați de sărbători!

Ingrediente pentru sarmale

– 1 varză medie

– 150 g de carne tocată

– 50 g de orez

– 1 ceapă mică

– 1 morcov mic

– 100 ml de apă

– ulei

– sare și piper

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Ingrediente pentru sos

– 100 g de cașcaval

– 2 roșii

– 3-4 căței de usturoi

– 30 g de smântână cu conținut mediu de grăsime

– sare și piper

– mărar și pătrunjel proaspăt

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Mod de preparare

1. Sarmalele. Pregătiți varza pentru sarmale. Cel mai simplu să puneți varza în cuptorul cu microunde (puterea de aproximativ 900 W) timp de 5-10 minute, apoi să țineți varza sub un jet de apă rece. Frunzele se vor desprinde ușor și nu se vor deteriora.

2. Fierbeți orezul pe jumătate. Căliți ceapa și morcovul mărunțit. Amestecați orezul și legumele prăjite și răcite cu carnea tocată și asezonați cu sare și piper după gust.

3. Formați sarmalele și așezați-le pe o tavă unsă cu puțin ulei.

4. Turnați apa, acoperiți tava cu folie de staniol și gătiți la cuptor timp de 30 de minute la 180 de grade.

5. Sosul. Tăiați roșiile mărunt, radeți cașcavalul, mărunțiți verdeața, dați usturoiul prin presă. Adăugați smântâna, sarea și piperul, amestecați.

6. Scoateți folia de la sarmale, distribuiți deasupra sosul uniform, nivelați și coaceți sarmalele încă timp de 10-15 minute.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1