Cum să faci un tort pătrat care să arate ca un coș cu flori

Surprinde-ți oaspeții cu un tort spectaculos în formă de coș cu flori. Acest tort arată senzațional, este format dintr-un coș împletit, cu flori de diverse culori.

Astăzi îți vom arăta cum puteți decora un tort din blaturi pătrate, este foarte simplu, trebuie să aveți doar câteva blaturi, cremă și câteva ustensile. Veți obține un tort nemaipomenit: frumos și gustos.

Ingrediente

– blaturi pătrate (de orice tip)

– cremă (după gust)

– cremă de culoare albastră

– cremă de culoare verde

– hârtie de copt

– cremă pentru flori (orice culori)

– spatulă pentru cremă

– sac de patiserie

– duză pentru petale nr.104

– bețe de lemn

Mod de preparare

1. Coaceți 3-4 blaturi pătrate după preferințe.

2. Folosiți orice fel de cremă pentru lipirea blaturilor. Ungeți părțile laterale ale tortului, netezindu-le cu o spatulă.

3. Tăiați o pană de blat și lipiți-o deasupra stratului superior de cremă. Tăiați un bețișor de lemn de mărimea potrivită și puneți-l în jurul penei pe care ați pus-o deasupra.

4. Adăugați ultimul strat de tort, așezându-l sub unghiul penei, astfel încât să fie înclinat în sus. Ungeți cu cremă partea superioară a tortului și adăugați câteva bețișoare de lemn pentru a menține “capacul” la loc.

5. Umpleți sacul de patiserie cu cremă albastră și creați un decor împletit.

6. Pentru a face acest lucru cât mai simplu, trageți o linie de cremă verticală, apoi faceți câteva linii orizontale mici, care merg în sus. Faceți acest decor pe toată suprafața tortului.

7. Pentru a face flori și frunze, alegeți crema de culoare verde și alte culori, în funcție de tipul florilor pe care doriți să le creați. Folosiți duza nr.104 și creați fiecare floare pe un pătrat de hârtie de copt (priviți video de mai jos).

8. Dați florile din cremă la rece pentru cel puțin 10 minute.

9. După ce florile s-au întărit, așezați-le cu grijă în interiorul “coșului”. Folosiți crema cea verde pentru a acoperi spațiile libere.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1