Cum să fierbeți căpșunele cu banane în proporție de 1:3, astfel ca căpșunele să nu să se înăcrească?

Fiecare gospodină știe că vara nu este un moment pentru relaxare. Din iunie până în octombrie, fiecare bucătărie se transformă într-o fabrică de conserve, unde mâinile iscusite gătesc pentru iarnă darurile naturii. Locul de top printre conservele de casă, desigur, îl ocupă dulceața. Care este cea mai delicioasă dulceață? Întrebarea este dificilă, deoarece și gusturile sunt diferite. Dar printre preferata incontestabilă clar că este dulceața de căpșuni.

Dulceață de căpșuni întregi

Dulceața de căpșuni întregi are un dezavantaj. Siropul se obține foarte lichid. Desigur, îi puteți găsi utilizarea sau chiar s-ar putea îngroșa, folosind gelatina. Astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, vă prezentăm o rețetă grandioasă de dulceață de căpșuni, preparată într-un mod mai interesant. Veți obține o dulceață foarte aromată și gustoasă, cu un sirop vâscos, pentru care nu veți avea nevoie să folosiți gelatina.

INGREDIENTE   

– 1 kg de căpșuni proaspete

– 350 g de banane bine coapte

– 500 g de zahăr

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor   

MOD DE PREPARARE  

1. Spălați bine căpșunele și îndepărtați codițele. Dacă căpșunele sunt mari, le puteți tăia în două. Puneți căpșunele într-o cratiță și turnați zahărul. Acoperiți cratița cu prosop și lăsați căpșunele pentru 4-7 ore, să elibereze suc.

2. Puneți cratița pe foc și aduceți-o până la fierbere (dar nu o fierbeți). Amestecați dulceața, îndepărtați spuma și opriți focul. Lăsați dulceața să se răcească complet, apoi iar puneți-o pe foc.

3. Decojiți bananele, apoi sfărâmați-le cu furculița, până obțineți un piureu. Adăugați piureul de banane în cratița cu dulceață. Amestecați dulceața și aduceți-o până la fierbere. Fierbeți dulceața timp de 15 minute la foc mic. Nu uitați să îndepărtați spuma.

4. Spălați și sterilizați 2-3 borcănașe cu capace. Umpleți borcanele cu dulceață, acoperiți-le cu capace și capsați-le. Întoarceți borcanele cu susul în jos și acoperiți-le cu o păturică. Lăsați deliciul aromat să se răcească complet.

Notă: Bananele trebuie să fie foarte bine coapte, chiar ușor întunecate. Dacă aveți bananele mai verzui, ar trebui să le fierbeți de două ori.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1