Cum să fierbeți corect fasolea: iese fină, gustoasă și întreagă.

Fasolea este unul dintre alimentele de bază care ar trebui să fie în fiecare casă. În același timp, boabele pot sta pe raft de ani de zile, în așteptarea când totuși vor fi fierte. Motivul este simplu: culturile boboase, în special mazărea și fasolea, provoacă unele senzații de disconfort. Mulți consideră că așa ar trebui să fie, dar totul depinde de pregătirea fasolii.

Nu contează ce culoare are! Echipa noastră, drag amator ale bucatelor delicioase, vă va împărtăși secretul, cum să fierbeți fasolea, astfel încât să evitați efectele secundare neplăcute. Vă îndoiți dacă aveți nevoie de asta? Deci, vom oferi câteva dovezi incontestabile că acest produs este pur și simplu necesar pentru a fi consumat.

Cum să fierbeți corect fasolea? 

Studiile Organizației Mondiale a Sănătății au demonstrat că carnea se consumă de aproximativ 2-3 ori pe săptămână. Organismul nostru are nevoie de proteine în fiecare zi. Fasolea este unul dintre cele mai bogate alimente în proteine, care, în același timp, conține fibre solubile și insolubile, pectine, antioxidanți și minerale (în principal fosfor, zinc și potasiu).

Fasolea previne îmbătrânirea organismului, se potrivește tuturor și mărește capacitatea de lucru. Aceasta este o bază excelentă pentru felurile de mâncare sățioase: se prepară cu tocană, supe, salate sau se consumă ca atare. Dar mai întâi trebuie să fie pregătită în mod corespunzător.

Cauza disconfortului gastric constă în oligozaharide. Aceste substanțe nu sunt digerabile, dar provoacă un proces de fermentare mai activ. Nu numai fasolea, dar multe alte culturi boboase conțin aceste componente. Din fericire, ele pot fi ușor eliminate înainte și în timpul gătirii.

Urmați instrucțiunile noastre:

1. Pentru început, înmuiați fasolea într-o cratiță cu apă rece peste noapte. Ar trebui să stea cel puțin 8 ore, după care apa trebuie scursă, iar fasolea trebuie spălată bine.

2. Iar turnați apă rece în cratița cu fasole și puneți-o pe foc moderat. Aduceți-o până la fierbere, apoi scurgeți din nou apa și iar clătiți fasolea cu apă rece, folosind strecurătoarea.

3. Iar turnați apă în cratița cu fasole, puneți-o pe foc, aduceți-o până la fierbere și fierbeți-o timp de 15 minute. Scurgeți ultima dată apa din cratiță. Spălați bine fasolea și turnați apă rece. Puneți cratița pe foc și fierbeți fasolea până este gata.

În general, acest proces se reduce la înmuiere și fierberea de două ori. Totul pentru a face fasolea cât mai inofensivă și benefică pentru sistemul digestiv. Scurgeți apa din cratiță și potriviți fasolea cu sare după ce este complet gata. Va fi suficient să adăugați puțin unt pentru a o transforma într-o garnitură completă.

De exemplu, puteți găti o salată cu fasole. Acest tip de cultură chiar este necesar să se combine cu alte legume, dar nu se recomandă să se fiarbă și să se amestece cu alte culturi de boabe similare.

O tocană de fasole este o idee foarte bună. Boabele conțin o mulțime de amidon și prin urmare, felurile de mâncare cu sos, chiar au nevoie de un agent de îngroșare similar. Este mult mai bine decât să adăugați făină. Dacă nu doriți să pregătiți cu alte legume, vă prezentăm o rețetă de succes a unui fel de mâncare foarte gustos georgian vechi.

Rețeta Lobio 

În Caucaz știau cum să gătească fasolea, chiar înainte de apariția ei. Modul de prelucrare a culturilor de acest tip a fost unul – cel pe care tocmai l-am împărtășit. Fierberea îndelungată reprezintă din 2/3 întreaga rețetă.

INGREDIENTE  

– 500 g de fasole roșie

– 2 cepe

– 2 căței de usturoi

– 0,5 legătură de coriandru

– 2 linguri oțet de vin

– sare după gust

– ulei vegetal după gust

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

MOD DE PREPARARE  

1. Fierbeți fasolea conform indicațiilor de mai sus.

2. Curățați ceapa și spălați-o bine. Tăiați ceapa jumătăți de rondele și prăjiți-o într-o tigaie încinsă cu ulei vegetal, până devine rumenă.

3. Spălați verdeața, zvântați-o și tăiați-o mărunt. Curățați usturoiul și zdrobiți-l cu presa.

4. Strecurați fasolea și zdrobiți-o ușor (jumătate din fasole ar trebui să fie zdrobită). Apoi adăugați ceapa, coriandrul, usturoiul, oțetul și sare după gust.

5. Amestecați bine compoziția și puneți-o într-un bol transparent. Serviți Lobio fierbinte sau cald.

Notă: Adesea, în acest fel de mâncare se adaugă și nuci.

Chiar și gătitul obișnuit poate fi cheia succesului! Secretul fasolii este – cu cât mai mult timp o țineți în apă înainte de fierbere, cu atât va fi mai delicată. Un fapt interesant: o persoană poate mânca fasole pentru o lungă perioadă de timp, fără a avea o senzație de disconfort. Aceasta conține toate substanțele nutritive necesare.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1