Cum să marinați corect heringul în condiții casnice? Descoperiți cea mai simplă rețetă pentru cel mai delicios pește!

Peștele marinat este un aperitiv apetisant, delicios și mereu prezent pe masa de sărbătoare. Deși ne-am obișnuit cu faptul că acesta este foarte accesibil în comerț, vă îndemnăm să-l pregătiți în condiții casnice. Vă prezentăm mai jos o rețetă foarte simplă de hering marinat. Din cele mai accesibile ingrediente și cu minim efort veți obține un pește mult mai delicios decât cel din comerț. Bucurați-i pe cei dragi cu un aperitiv deosebit de apetisant.

INGREDIENTE

-1 kg de pește hering

-6 linguri de sare

-10 boabe de ienibahar

-3 linguri de zahăr

-3-4 frunze de dafin

-1 l de apă

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE

1. Turnați apa într-o cratiță și puneți-o pe foc. Aduceți-o până la fierbere.

2. Adăugați în cratiță zahărul, sarea, ienibaharul și frunza de dafin. Fierbeți marinada la foc mic, timp de 10 minute. Lăsați-o să se răcească.

3. Decongelați heringul la temperatura camerei. Spălați-l și aranjați-l într-un vas de mărimea potrivită (sau într-o o caserolă de plastic). Nu îndepărtați capul și măruntaiele.

4. Turnați marinada (la temperatura camerei) în vasul cu pește. Acoperiți-l cu un capac și dați-l la frigider pentru 62 de ore (pe polița de jos a frigiderului).

5. Scoateți heringul din frigider. Îndepărtați-i capul și măruntaiele. Tăiați peștele felii. La dorință, puteți amesteca feliile de hering cu ceapă marinată.

Notă: Heringul marinat poate fi folosit la prepararea sandvișurilor sau a salatei preferate. Rețeta de mai sus este numai bună pentru marinarea macroului sau a peștelui  roșu.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1