Cum să păstrați castraveții pentru iarnă? 3 metode inedite pe care le foloseau încă bunicile noastre și aveau toată iarna castraveți proaspeți!

Doriți să păstrați castraveții proaspeți și crocanți pentru iarnă? Echipa Bucătarul.eu vă oferă 3 metode excelente, pe care le foloseau încă bunicile noastre și aveau toată iarna castraveți proaspeți, de parcă erau culeși din grădină. Renunțați la castraveții marinați și murați, testați aceste metode geniale și veți avea tot anul pe masă castraveți gustoși, crocanți și tari!

Metoda nr.1

Aceasta e cea mai bună metodă de păstrare a legumelor proaspete pentru iarnă. Prin această metodă puteți păstra și alte legume și fructe, cum ar fi: roșii, piersici, caise și mere. Astăzi vă prezentăm rețeta cu castraveți. Trebuie să alegeți neapărat legume tari și fără deteriorări.

1. Spălați castraveții bine și lăsați-i să se usuce pe un prosop. Puteți șterge castraveții doar cu o cârpă uscată, astfel nu se va forma condens în borcan. De asemenea, puteți spăla castraveții după ce veți deschide borcanul, astfel se vor păstra mai bine.

2. Puneți castraveții într-un borcan curat, uscat și sterilizat, dar nu umpleți borcanul până sus.

3. Puneți o lumânare peste legume și aprindeți-o (puteți folosi orice lumânare, cu excepția celor aromatizate). Vă recomandăm să folosiți o lumânare din parafină, fiindcă arde mai bine.

4. Lăsați lumânarea să ardă timp de 10 minute în borcanul deschis. În acest timp oxigenul din partea de jos va arde și se va ridica în sus.

5. Apoi acoperiți borcanul cu capac astfel, încât să nu se stingă lumânarea. Închideți borcanul și capsați-l. Lumânarea trebuie să ardă în borcanul cu capacul sigilat. Lumânarea se va stinge după ce va arde tot oxigenul din borcan (timp de 30 de secunde).

Trebuie să păstrați borcanele cu castraveți la loc răcoros. La gust legumele sunt ca cele proaspete. Astfel de conservă se păstrează toată iarna, doar că le veți mânca mult mai rapid.

Metoda nr.2

Multe gospodine folosesc apa obișnuită. Cum?

1. Puneți o cratiță la loc răcoros.

2. Puneți castraveții astfel încât capetele lor ascuțite să fie în jos.

3. Umpleți cratița cu apă rece, astfel încât să reprezinte 25 % din volumul total. Schimbați apa periodic, ca să nu se încălzească legumele.

Metoda nr.3

Această metodă era folosită încă de bunicile noastre, atunci când nu erau accesibile frigiderele.

1. Puneți toți castraveții într-un butoi. Acoperiți-i cu capac și închideți butoiul strâns.

2. Mutați butoiul într-un iaz și scufundați-l la fundul iazului.

Astfel castraveții vor rămâne proaspeți până la mijlocul iernii.

Destupați butoiul și scoateți câțiva castraveți. Gustul și aspectul legumelor – ca de grădină.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1