Cum să pregătiți cel mai fin și suculent piept de pui – un truc de milioane, ce vă salvează din orice situație! Voi pregăti pieptul de pui chiar azi!

Pieptul de pui este un produs foarte popular și accesibil. Datorită faptului că acesta se prepară simplu și rapid, este foarte des preferat de multe gospodine. Totuși, deseori acesta se obține prea uscat. Astăzi, veți face cunoștință cu tehnica de pregătire ”sous vide” (fr. ”vidat”). Aceasta se referă la procedeul de a vida și sigila materia primă într-o pungă specială, apoi urmând să fie gătită (cel mai des într-o baie de apă, la temperaturi fixe). Această tehnică generează rezultate imposibil de obținut prin alte metode. Pentru a simplifica sarcina, pieptul de pui va fi pregătit într-o pungă zip-lock, așezat într-o cratiță cu apă. Urmați pașii de mai jos și carnea va fi foarte suculentă, aromată și delicioasă.

INGREDIENTE

-750 g piept de pui

-50 g de unt

-sare

-piper negru măcinat

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE 

1. Frecați carnea cu sare și piper negru măcinat. La fel, puteți folosi orice condimente după gust.

2. Așezați carnea într-o pungă zip-lock (cu sistem de închidere ermetică). Adăugați untul (tăiat cuburi) și închideți punga (înlăturați cantitatea maximă de oxigen din aceasta).

3. Așezați punga într-o cratiță cu apă clocotită. Aduceți apa până la fierbere și luați cratița de pe foc. Acoperiți cratiță cu un capac (cât mai strâns) și lăsați carnea pentru 30 de minute.

4. Scoateți carnea din cratiță și îndepărtați punga. Tăiați pieptul de pui felii și serviți-l cu garnitura preferată.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1