Cum să pregătiți cele mai aromate și sățioase pârjoale cu vinete? Aflați o rețetă specială, ce merită toată atenția!

Vă prezentăm o rețetă a celor mai delicioase pârjoale cu vinete și cașcaval. Bucatele din vinete au o aromă intensă, un aspect frumos și apetisant. Vinetele au un conținut redus de calorii și sunt necesare pentru a fi incluse în meniul dvs. Din cele mai simple ingrediente obțineți pârjoale aromate, sățioase și apetisante. Pregătiți deliciul după rețeta de mai jos doar o singură dată și veți dori să le pregătiți în fiecare zi.

INGREDIENTE

– 1,5 kg de vinete

– 0,5 pahar de apă

– 150 g de cașcaval

– 150 g de pesmeți

– 100 g de pâine

– lapte

– condimente după gust

– 2 legături de pătrunjel

– 1 cățel de usturoi

– 1 ou

– 200 g de brânză Mozzarella sau Suluguni

– ulei vegetal

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE 

1. Spălați vinetele. Îndepărtați cotorul și tăiați-le cuburi. Prăjiți puțin vinetele pe o tigaie încinsă cu ulei. Turnați apa în tigaie, acoperiți cu un capac și înăbușiți vinetele timp de 15-20 de minute.

2. Spălați 1 legătură de pătrunjel și uscați-o cu ajutorul unui prosop de bucătărie. Tocați verdeața și amestecați-o cu vinetele înăbușite. Puneți vinetele într-un bol și lăsați să se răcească.

3. Dați cașcavalul prin răzătoarea mare. Înmuiați pâinea în lapte. Spălați 1 legătură de pătrunjel și uscați-o cu un prosop de hârtie. Tocați verdeața. Curățați usturoiul și presați-l.

4. Adaugați în bolul cu vinete cașcavalul, oul, pâinea înmuiată în lapte, pesmeții, verdeața și usturoiul. Amestecați ingredientele. Potriviți amestecul cu condimente și iarăși amestecați. Dacă amestecul este prea lichid, mai adăugați pesmeți.

5. Tăiați brânza felii mici. Puneți într-o farfurie pesmeți sau făină cernută.

6. Formați din compoziția obținută turte și aranjați pe mijloc câte o felie de brânză. Formați pârjoalele. Treceți-le prin pesmeți sau făină.

7. Prăjiți-le puțin pe o tigaie încinsă cu ulei.

8. Aranjați pârjoalele într-un vas termorezistent sau pe o tavă de copt, tapetată cu hârtie. Dați pârjoalele la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180 grade pentru 10-15 minute. Coaceți-e până acestea devin rumene, cu o crustă apetisantă. Serviți pârjoalele calde, cu salată de roșii sau piure de cartofi.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1