Cum să pregătiți pateuri moi și pufoase: cu un pachet de chefir obțineți o gustare pentru toată familia!

Vă prezentăm astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, o rețetă bună de pateuri cu umplutură de fructe de pădure. Pateurile preparate de casă sunt întotdeauna delicioase. Toți avem amintiri asociate cu deliciile copilăriei, preparate de mâinile bunicuței noastre. Aluatul universal pe bază de chefir se prepară foarte simplu, fără bătăi de cap și pierdere de timp. Puteți prepara pateurile apetisante cu orice umplutură după gust.

INGREDIENTE  

– 400 ml de chefir

– 0,5 linguriță de sare

– 1 lingură de ulei vegetal

– 400 g de fructe de pădure

– 1,5 – 2 linguri de zahăr

– 1 linguriță bicarbonat de sodiu

– 350 – 400 g de făină cernută

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

MOD DE PREPARARE  

1. Mixați într-un bol următoarele ingrediente: chefirul cu sarea, uleiul vegetal, zahărul, bicarbonatul de sodiu și făina cernută. Amestecați aluatul. Ar trebui să obțineți un aluat omogen și puțin mai dens decât cel pentru oladii.

2. Presărați mâinile cu făină cernută. Luați o lingură de aluat și întindeți-o pe palmă. Puneți pe centru o linguriță de fructe de pădure. Pliați aluatul în formă de pateu și lipiți marginile, într-un tempou mai rapid.

3. Imediat prăjiți pateurile într-o tigaie încinsă cu ulei vegetal. Coaceți pateurile la foc moderat sub capac, a câte 3 minute pe fiecare parte. Procedați similar cu aluatul și fructele de pădure rămase.

4. Puneți pateurile pe o farfurie tapetată cu un prosop de hârtie, ca să evităm excesul de ulei. Apoi, așezați pateurile fierbinți într-o cratiță și acoperiți-le cu capac.

5. Serviți deliciul aromat și apetisant alături de o cană cu ceai sau ceașcă cu lapte.

Notă: Din cantitatea de ingrediente prezentată mai sus, obțineți 12-14 pateuri.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1