Cum să pregătiți un mezel de casă fără tehnică specială – un rezultat demn de toate laudele!

Astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, vă prezentăm o rețetă originală de drob din carne de vită. Acest deliciu va înlocui cu succes orice mezel din comerț. Unde mai pui, este pregătit dintr-o cantitate minimă de ingrediente, fără coloranți și aditivi chimici. Nu ezitați să-i alintați pe cei dragi cu cele mai gustoase feluri de mâncare, pregătite cu dragoste.

INGREDIENTE  

– 800 g carne de vită

– 500 g carne tocată de vită

– 1 linguriță de boia roșie

– 1 linguriță de ghimbir măcinat

– 1 linguriță de usturoi uscat măcinat

– 24 g de sare

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

MOD DE PREPARARE  

1. Spălați bine carnea, zvântați-o și tăiați-o cuburi, de aproximativ 1 x 2 cm.

2. Puneți carnea într-un bol, potriviți-o cu sare și amestecați-o timp de aproximativ 10 minute. Apoi adăugați carnea tocată și iar amestecați ingredientele timp de 5 minute. Potriviți ingredientele cu boia roșie, usturoi uscat măcinat și ghimbir uscat măcinat. Mixați ingredientele.

3. Luați o pungă de copt și tăiați-o într-un fragment dreptunghiular. Puneți amestecul de carne pe fragmentul pungii și redați-i o formă cilindrică. Înfășurați strâns amestecul de carne, cu ajutorul pungii, astfel încât să obțineți o ruladă. Legați bine marginile, folosind ața culinară.

4. Puneți rulada într-o tavă de copt. Dați tava la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180°C, pentru aproximativ 1,5 ore. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1