Cum să pregătiți un pește absolut delicios: 15 sfaturi utile.

Peștele conține acizi grași benefici și proteine necesare procesului metabolic normal în organism. În plus, acest produs este foarte gustos. Experții în nutriție recomandă să includeți numaidecât peștele în meniul săptămânii. Peștele poate fi pregătit în diferite moduri. Cu toate acestea, totuși există unele momente care trebuie luate în considerare pentru a face feluri de mâncare delicioase, apetisante și benefice.

Astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, vă împărtășim cu bucurie sfaturi culinare, pentru a găti orice fel de pește, fie de râu sau de mare. Poate că deja știți unele trucuri, pe care le utilizați în bucătărie. Sperăm că și cele noi pe care le veți descoperi vă vor permite să gătiți mai gustos și mai sănătos.

Sfaturi pentru prepararea peștelui: 

1. Pentru a îndepărta mirosul peștelui de mare din supă, folosiți frunza de dafin.

2. Supa de pește se fierbe la foc mic. Fierberea prelungită sau la o flacără mare doar va strica gustul peștelui.

3. Cuptorul trebuie să fie foarte bine încălzit înainte de a găti peștele în acesta.

4. Pentru a verifica felul de mâncare din pește, încercați să separați carnea de osul principal cu o furculiță. Dacă se separă ușor, atunci scoateți-l din cuptor.

5. Peștele congelat, pentru a-l fierbe, poate fi pus numai în apă rece.

6. Dacă doriți să prăjiți peștele, alegeți specii grase: cambulă, halibut, somon. Iar pentru supe și pentru a obține pește fiert – cel uscat: șalău, ton, stavrid.

7. Peștele nu se va lipi de tigaie dacă îl prăjiți în ulei vegetal cu o priză de sare.

8. Pentru prăjire, utilizați un amestec de ulei vegetal și unt – acest lucru îi va da peștelui o culoare aurie frumoasă.

9. Înainte de a prăji peștele mărunt, faceți câteva incizii transversale pe spate. Astfel acesta nu se va răsuci.

10. Străduiți-vă să scoateți peștele din cuptor sau de pe foc cu câteva minute înainte de a fi gata complet. Acoperiți imediat tava sau tigaia cu un capac sau folie de aluminiu. Peștele va ajunge la condiția dorită și va rămâne gingaș.

11. Dacă ați cumpărat hering și este prea sărat, înmuiați-l într-o infuzie de ceai negru. Peștele după această procedură va deveni mai gustos și mai delicat.

12. Înainte de gătirea peștelui, țineți-l câteva minute (nu mai mult!) în apă sărată. Astfel, produsul se va săra în întregime, ci nu numai în exterior.

13. Dacă înăbușiți sau coaceți peștele în lapte, acesta va fi foarte delicat și aproape fără miros caracteristic.

14. Pentru ca peștele roșu să devină suculent, ar trebui să-l stropiți cu suc de lămâie și/sau lime, cu 10-15 minute înainte de gătire.

15. Pentru peștele pe care urmează să-l coaceți în folie de aluminiu, utilizați o cantitate mai mare de sare (cel mai bine grunjoasă) decât în alte metode de gătit.

Ce trucuri folosiți dvs pentru prepararea unui pește delicios?

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1