Cum să pregătiți un pui copt deosebit de fraged și suculent – îl coaceți cu tot cu marinadă!

Laptele bătut este un produs lactat acru, cu un gust plăcut de lapte topit. Băutura este excelentă în sine, dar și servește ca o bază bună pentru prepararea diferitelor feluri de mâncare. Vă prezentăm astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, o rețetă interesantă și foarte bună de pui copt cu lapte bătut. Sosul pe bază de lapte bătut înmoaie bine carnea, muștarul și usturoiul îi va oferi o notă picantă, iar ceapa – aromă. Pregătiți și uimiți familia dragă cu delicii extrem de gustoase, preparate din cele mai banale ingrediente.

INGREDIENTE  

– 700 g pulpe de pui

– 3 căței de usturoi

– 1 linguriță muștar de dijon

– sare după gust

– 1 ceapă

– 200 ml de lapte bătut

– 1 linguriță de boia roșie

– 1 lingură de ulei vegetal

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

MOD DE PREPARARE  

1. Curățați și spălați pulpele de pui. Zvântați carnea folosind prosopul de hârtie, apoi puneți-o pe un tocător de lemn. Aplatizați puțin carnea, folosind făcălețul.

2. Luați un vas termorezistent și ungeți-l cu ulei vegetal, apoi așezați carnea în acesta.

3. Curățați ceapa și usturoiul. Tăiați ceapa jumătăți de rondele. Zdrobiți usturoiul. Răspândiți ceapa și usturoiul în vasul termorezistent, peste carne.

4. Pregătiți marinada: combinați într-un bol laptele bătut cu muștarul, sarea și boiaua roșie. Amestecați bine marinada, apoi turnați-o deasupra cărnii și legumelor din vasul termorezistent. Lăsați ingredientele să se măcereze timp de 1 oră.

5. Dați vasul termorezistent la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 200°C, pentru aproximativ 50-60 de minute. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte. Serviți puiul apetisant în sosul deosebit de savuros cu garnitura preferată.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1