Iată cum trebuie prăjit peștele. Reguli de care nu ai ținut cont până acum!

La prima vedere nu este nimic mai simplu decât a prăji un pește – mult mai simplu și rapid decât a prăji carnea. Însă, uneori multe gospodine fac greșeli și nu obțin rezultatul dorit. Astăzi echipa noastră vă dezvăluie un truc genial pentru obținerea unei cruste crocante a peștelui. Veți obține un pește prăjit perfect cu textură densă și crustă crocantă la fel ca cel din restaurant. Încercați acest truc extraordinar și veți vedea cât e de simplu.

INGREDIENTE 

-file de pește

-2 linguri de ulei

-sare după gust

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE

1. Spălați fileul de pește și așezați-l pe un prosop sau o farfurie cu pielea în sus și dați-l la frigider pentru o oră.

2. Puneți o tigaie la foc și țineți-o timp de 2 minute. Apoi turnați o lingură de ulei și presărați o priză de sare. Când va apărea fum, luați tigaia de pe foc și îndepărtați uleiul și sarea cu ajutorul unui șervețel sau prosop de hârtie. Aveți grijă că temperatura de încălzire a uleiului este de aproximativ 140 de grade, de aceea țineți șervețelele cu un clește.

3. Puneți tigaia fierbinte pe foc și scoateți peștele uscat din frigider. Turnați o lingură de ulei în tigaie și între timp frecați fileul de pește cu sare pe fiecare parte. Când uleiul va fi încins, așezați peștele atent în tigaie, ca să nu vă stropiți cu ulei și să nu vă ardeți.

4. Apăsați fiecare bucată de pește cu o spatulă și verificați când va fi gata. Peștele își va schimba culoarea și va rămâne doar stratul superior un pic crud. Puteți înțepa peștele cu o scobitoare – dacă peștele va lăsa suc transparent sau nu va avea suc, înseamnă că este gata.

5. Datorită acestui mod de preparare pielea de pește nu este deformată, dar este crocantă și foarte apetisantă. Întoarceți fiecare bucată de pește cu pielea în sus, țineți timp de câteva secunde și luați tigaia de pe foc, așezând peștele pe o suprafață rece timp de un minut. Serviți peștele cu sos (dar nu turnați sosul deasupra peștelui).

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1