Cum să transformați orice carne într-una moale, suculentă și fragedă?

Dacă ați cumpărat o bucată de carne cu o consistență mai dură, nu disperați. Există multe modalități de a face carnea moale și a obține un deliciu gustos și suculent. De fapt, a elimina consistența dură și de găti o bucată de carne suculentă, moale și apetisantă este foarte simplu. Veți avea nevoie doar de carne și sare.

Cum se înmoaie carnea?

Pentru a arăta eficacitatea acestui truc, bucătarul profesionist Jack Skalfani a cumpărat o bucată de carne cu o consistență mai dură. Culinarul susține că va fi la fel de moale ca un filet mignon. Abia așteptăm să încercăm!

1. Puneți bucata de carne pe o tavă uscată, curată.

2. Acoperiți carnea complet cu sare de mare sau cu altă sare alimentară. Acum, lăsați-o deoparte. Bucătarul recomandă: fiecărui 2,5 cm de carne să i se acorde 1 oră. Asta înseamnă, dacă bucata de carne este de 7,5 cm, veți avea nevoie de 3 ore.

3. Sarea va atrage excesul de umiditate în timpul marinării, motiv pentru care carnea va dobândi finețe și elasticitate.

4.  Spălați bine carnea sub un jet de apă potabilă, până va dispărea toată sarea.

Doriți să vedeți dovada? Jack ține o bucată de carne marinată și o bucată proaspătă din aceeași parte cumpărată, de la același măcelar. O bucată mai întunecată și poroasă de carne din dreapta este semnificativ diferită de cea tare din stânga.

E timpul să pregătiți carnea. Nu contează ce condimente alegeți, indiferent dacă veți folosi sosul de grătar sau nu, veți obține o gustare delicioasă, suculentă și delicată.

Uneori se întâmplă că o bucată de carne pare bună și este frumoasă, iar după gătire gustul și aspectul acesteia seamănă cu ”o talpă de cauciuc”. Pentru a preveni acest lucru, înainte de a găti, presărați generos carnea cu sare și apoi dați-o la cuptor.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1