Cum să transformi un pui simplu într-o vedetă culinară pe masa de sărbătoare? Această rețetă o să vă salveze, atunci când nu aveți resurse pentru delicatese.

Puiul la cuptor este unul dintre cele mai populare feluri de mâncare pe masa de sărbătoare. Astăzi vă oferim o rețetă mai deosebită de pui umplut la cuptor, care va surprinde chiar și cel mai exigent gurmand. Puiul este umplut cu carne de porc, cașcaval, pâine și verdeață, arată incredibil de frumos și are un gust apetisant și suculent. Această mâncare va deveni vedeta serii pe masa festivă!

Pui umplut fără oase

INGREDIENTE

-1 pui

-100 g de pâine

-50 g de cașcaval tare

-1 ou

-2 prize de salvie

-2 cepe

-200 g de carne de porc

-50 g de unt congelat

-1 legătură de verdeață

-4 linguri de ulei de măsline

-sare, piper negru și nucșoară după gust

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE

1. Faceți o tăietură pe toată lungimea puiului de-a lungul coloanei vertebrale. Tăietura nu trebuie să fie adâncă. Apoi faceți altă tăietură de-a lungul coastelor, ca să ajungeți la locul de unire a pulpei cu osul. Separați femurul de el.

2. Țineți pielea cu degetele și pipăiți locul unde se unește aripa cu coloana vertebrală. Scoateți atent articulația. Faceți acest lucru și cu cealaltă parte.

3. Separați coloana vertebrală și pulpele superioare, sub care este pieptul. Scoateți coloana vertebrală. Tăiați părțile femurale. Pipăiți oasele de lângă aripi și scoateți-le. Faceți câteva tăieturi pe pielea din jurul aripilor și scoateți-le. Puteți folosi oasele și aripile la prepararea supei.

4. Asezonați puiul cu sare și piper în interior și exterior și lăsați-l să stea timp de 60 de minute. Între timp preparați umplutura.

5. Curățați cepele și tocați-le. Dați carnea de porc prin mașina de tocat. Tăiați pâinea. Dați untul congelat și cașcavalul prin răzătoarea mare. Tocați verdeața. Amestecați toate ingredientele într-un bol. Adăugați sare, piper și nucșoară după gust. Bateți oul și adăugați-l în umplutură.

6. Umpleți puiul cu umplutura obținută și coaseți-l cu un fir de ață.

7. Încălziți cuptorul la 180 de grade. Turnați uleiul de măsline în forma de copt și adăugați salvia. Puneți puiul în formă cu pieptul în sus și coaceți-l la cuptor timp de aproximativ 50 de minute până se va rumeni frumos.

8. În timpul coacerii se va scurge grăsimea din pui, stropiți puiul periodic cu grăsime.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1