Cum se prepară cartofii “Dauphinois”: o mâncare regală, care nu poate fi numită garnitură!

Transformați cartofii banali într-o mâncare regală cu gust rafinat, care va fi apreciată chiar și de cei mai exigenți gurmanzi. Cartofii “Dauphinois” – o mâncare tradițională franțuzească, care poate fi servită atât în cele mai prestigioase restaurante, cât și în restaurantele de tip fast-food. Această mâncare regală se prepară foarte simplu și este ideală pentru o cină de familie sau pentru masa de sărbătoare. Acești cartofi delicioși, fini și aromați sunt mai mult decât o simplă garnitură. Încercați-i și vă veți convinge.

INGREDIENTE 

-5 linguri de unt

-2 căței de usturoi

-1 kg de cartofi

-500 ml de frișcă de 10 %

-sare și piper negru măcinat

-1 priză de nucșoară măcinată

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE

1. Curățați cartofii și spălați-i. Tăiați cartofii felii cu grosimea de cel mult 3 mm – după coacere aceștia trebuie pur și simplu să se topească în gură.

2. Ungeți forma de copt cu unt și distribuiți uniform usturoiul pisat.

3. Așezați rondelele de cartofi un pic suprapuse, imitând solzii de pește. Asezonați stratul de cartofi cu sare, piper și un pic de nucșoară. Turnați puțină frișcă. Așezați toți cartofii în straturi, asezonând fiecare strat cu sare și piper. Distribuiți frișca în așa mod, încât să rămână cât mai multă pentru ultimul strat.

4. Așezați bucățelele de unt care au rămas pe stratul superior de cartofi.

5. Acoperiți forma cu folie de staniol și puneți-o în cuptorul preîncălzit la 180 de grade timp de 30-40 de minute.

6. Îndepărtați folia și lăsați cartofii să se rumenească timp de 15-20 de minute. Serviți cartofii la masă în forma în care i-ați copt.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1