Curățați simplu de tot containerul mașinii de spălat rufe, fără acid!

Dacă observați că mașina dvs a început să spele prost, iar pe rufe ați observat puncte negre sau rugină, atunci mai întâi de toate, trebuie să verificați containerul în care se toarnă pulberea și balsamul. Mulți oameni cred că nu pot fi depuneri de rămășițele prafului de spălat, deoarece furnizarea apei în conteiner spală pulberea. Din această cauză containerul trebuie să rămână curat. Dar, ne este corect.

După fiecare spălare, containerul trebuie scos și curățat. Iar dacă nu au rămas rămășițe de pulbere, atunci lăsați-l deschis, până de usucă complet.

Dar în caz de depuneri mai severe a prafului, veți avea nevoie de metode mai eficiente. Până în prezent, există multe metode diferite de curățare a containerului. În mare parte, toate sunt destul de complicate, deoarece plasticul absoarbe rugina și își schimbă culoarea cu timpul.

Mulți folosesc acid acetic sau acetonă pentru a readuce conteinerul la aspectul inițial. Dar aceste metode au dezavantaje mari – acidul are un miros specific neplăcut, care cu greu se aerisește, iar acetona poate distruge plasticul, după care se va deteriora și containerul.

Există însă o soluție eficientă care ne scapă de toate riscurile – peroxidul de hidrogen. Apa oxigenată poate face față cu ușurință diferitelor murdării, chiar și celor vechi.

De asemenea, peroxidul poate înălbi perfect plasticul conteinerului și în același timp, nu-l deteriorează, spre deosebire de acetonă.

Pentru a curăța containerul aveți nevoie de:

– 50 ml de apă oxigenată 3%

– 3 linguri bicarbonat de sodiu

– săpun de spălat rufe

Mod de utilizare 

1. Turnați apa oxigenată într-o sticlă de plastic și adăugați bicarbonatul de sodiu.

2. Dați puțin săpun de rufe prin răzătoarea mică, apoi adăugați-l în sticla cu apa oxigenată și bicarbonat. Agitați și amestecați foarte bine conținutul sticlei, până se va dizolva săpunul. Ar trebui să obțineți o masă spumantă.

3. Scoateți cu grijă containerul din mașina de spălat rufe și puneți-l într-un lighean.

4. Folosind o periuță de dinți, aplicați soluția obținută pe suprafața containerului. Aplicați bine amestecul prin toate secțiile acestuia și lăsați pentru 30 de minute. La fiecare 5-10 minute mai distribuiți produsul pe toată suprafața.

5. După timpul expirat, ștergeți toate secțiunile containerului cu un burete umed. Folosiți peria în colțurile greu accesibile. Spălați bine conteinerul sub un jet de apă și lăsați-l să se usuce complet.

Acum, calitatea spălării se va îmbunătăți semnificativ, iar containerul va fi ca nou.

1