Curcan delicios la cuptor – o mâncare ce-ți lasă gura apă!

Carnea de curcan este foarte gustoasă, conține puține grăsimi, dar este bogată în proteine, de aceea este recomandată în diete. Consumul de carne de curcan are o mulțime de beneficii pentru sănătate: reduce colesterolul, combate insomnia și întărește sistemul imunitar. Astăzi vă oferim o rețetă extraordinară de curcan la cuptor cu glazură de miere și turmeric. Această mâncare spectaculoasă și fantastic de gustoasă va deveni vedeta culinară pe masa de sărbătoare. Savurați curcanul cu sos de merișoare, salată de legume proaspete sau orice garnitură.

INGREDIENTE PENTRU CURCAN

-1 curcan

-4 pahare de supă de curcan

-4 linguri de unt tăiat felii

-4 crenguțe de rozmarin

-1 linguriță de salvie

-1 linguriță de cimbru

-1 linguriță de sare de mare

-1/2 linguriță de praf de ceapă

-1/2 linguriță de piper negru

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

INGREDIENTE PENTRU GLAZURĂ

-4 linguri de unt

-1 linguriță de turmeric

-2 linguri de miere

-1 lingură de usturoi tocat

-1 linguriță de sare de mare

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE 

1. Decongelați curcanul dacă este congelat.

2. Încălziți cuptorul la 160 de grade și mutați grătarul cuptorului în partea inferioară. Scoateți măruntaiele curcanului și spălați-l cu apă rece, apoi uscați-l cu prosoape de hârtie. Puneți curcanul într-o formă de copt și așezați-l pe grătar. Puneți aripile atent în spatele curcanului.

3. Puneți crenguțele de rozmarin în cavitatea curcanului. Amestecați salvia, cimbrul, praful de ceapă, sarea și piperul negrul într-un bol mic.

4. Ridicați pielea curcanului de lângă pulpe cu ajutorul degetelor și frecați carnea în interior și deasupra cu unt. Apoi frecați carnea sub piele și toată suprafața curcanului cu amestecul de condimente. Turnați supa de curcan în formă.

5. Introduceți un termometru pentru carne în cea mai groasă parte a pulpei fără să atingeți osul. Dați curcanul la cuptor și coaceți-l timp de 1 oră.

6. Scoateți cu grijă curcanul din cuptor și stropiți-l cu supa din formă. Dacă supa s-a evaporat, atunci mai adăugați în formă 2 pahare de supă, amestecați-o cu sucul lăsat de carne și ungeți curcanul.

7. Acoperiți curcanul cu folie de staniol și dați-l la cuptor.

8. Continuați să coaceți curcanul, ungând-ul la fiecare 45 de minute până temperatura din termometru va ajunge la 75 de grade. Timpul de coacere depinde de mărimea curcanului (13 minute/ 0.5 kg).

9. Glazura. Topiți untul la foc mic/mediu, amestecați-l cu miere, turmeric, usturoi și sare de mare până la omogenizare. Ungeți toată suprafața curcanului cu glazura obținută cu ajutorul unei pensule din silicon. Coaceți curcanul încă timp de 20 de minute fără folie.

10. Lăsați curcanul să se odihnească timp de 20 de minute înainte de a-l tăia.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!