Cvas autentic, exact precum cel din copilărie! E gata în 6 ore!

Vă prezentăm astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, o rețetă bună de cvas de casă. În lista celor mai delicioase și răcoritoare băuturi de vară, cvasul din cicoare se mândrește cu locul de top. Toate datorită gustului neobișnuit, original și a beneficiilor extraordinare pentru organism. Această băutură este bună nu numai în timpul căldurii de vară: datorită proprietăților minunate de gust se poate bea în orice moment al anului. Băutura potolește perfect setea, revigorează și poate fi un excelent înlocuitor al apei carbogazoase din comerț.

INGREDIENTE  

– 5 l de apă rece

– 450-600 g de zahăr (după gust)

– 6 g de drojdie uscată

– 1 linguriță de acid citric

– 40 g de cicoare solubilă

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

MOD DE PREPARARE  

1. Turnați într-o cratiță apa. Adăugați zahărul și cicoarea. Puneți cratița pe foc. Înainte de a fierbe, adăugați acidul citric și amestecați bine până se dizolvă toate componentele. De îndată ce apa clocotește, opriți focul. Lăsați cratița cu ingrediente să se răcească până la temperatura de aproximativ 40°C.

2. Apoi, adăugați drojdia uscată. Acoperiți cratița cu plasă de tifon și lăsați cvasul să se fermenteze, timp de 3-4 ore. Dacă temperatura bucătăriei dvs nu este prea mare, lăsați cratița peste noapte, ca să obțineți un cvas cu un gust și aromă mai pronunțată. Cvasul gata spre consum se determină prin apariția spumei.

3. Turnați băutura prin sticle și dați-o la frigider. O astfel de băutură revigorantă, făcută cu propriile mâini, va fi cu siguranță pe placul dvs.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1