Deseori pieptul de pui iese uscățiv, ca să mănânci un piept de pui suculent și moale este de ajuns doar să urmezi aceste sfaturi…

Puiul este preferat de mulți dintre noi datorită faptului că este accesibil și se prepară destul de rapid. Uimitor este faptul că din cele mai accesibile și banale ingrediente puteți obține o adevărată capodoperă culinară. Tot de ce aveți nevoie este să serviți felul de mâncare diferit. Vă prezentăm mai jos rețeta pieptului de pui, copt cu legume. Deși sună banal, acesta se obține deosebit de delicios, suculent și apetisant. Modul original de pregătire și servire oferă felului de mâncare o un aspect aparte, deosebit de apetisant.

INGREDIENTE

-500 g piept de pui

-1 ceapă

-1 ou

-30 g semințe de susan

-2 morcovi

-2-3 cartofi

-50 ml ulei de floarea soarelui

-1 legătură de verdeață

-sare

-piper negru măcinat

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE

1. Tăiați pieptul de pui felii subțiri. Presărați carnea cu sare și piper negru măcinat.

2. Curățați legumele. Tăiați morcovul și cartofii rondele. Tăiați ceapa cuburi mici.

3. Prăjiți ceapa și morcovul într-o tigaie cu ulei încins. Prăjiți puțin cartofii într-o tigaie uscată.

4. Spălați și tocați verdeața. Într-un vas aparte, bateți oul.

5. Ungeți o formă de copt cu ulei de floarea soarelui. Împărțiți cantitatea de legume în 5 părți egale, iar cea de carne – în 6. Aranjați în formă câteva felii de carne și ungeți-o cu ou bătut.

6. Acoperiți carnea cu un strat de legume prăjite. Presărați-le cu verdeață tocată. Alternați astfel straturile, până veți folosi ingredientele pregătite.

7. Ultimul strat trebuie să-l constituie carnea. Ungeți-o cu ou bătut și presărați-o cu semințe de susan.

8. Preîncălziți cuptorul până la temperatura de 180°С. Coaceți carnea în cuptorul preîncălzit timp de 30-40 de minute. Măriți temperatura până la 220°С și coaceți încă timp de 10 minute.

Notă: păstrați marginile feliilor de carne fără legume, dar ungeți-le bine cu ou bătut. Astfel, sucul de la legume va rămâne în interior.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1