Dacă doriți să preparați omletă, atunci pregătiți-o doar așa. Ingrediente obișnuite, dar arată foarte apetisant!

Bucatele italiene se caracterizează printr-o varietate de legume proaspete, ierburi și condimente. Chiar și o omletă obișnuită preparată din aceste ingrediente poate deveni o adevărată capodoperă culinară, care poartă denumirea de frittata.

“Frittata” este o mâncare tradițională italiană care se prepară la foc mic sau la cuptor, din ingrediente ce conțin o cantitate mică de apă și este foarte apetisantă, gustoasă, aromată și foarte consistentă, excelentă pentru micul dejun. Frittata este mai mult decât delicioasă, foarte pufoasă și cu gust bogat!

FRITTATA

Ingrediente

– 6 ouă

– 100 g de zucchini (dovlecei)

– 2 roșii

– 100 g de cașcaval tare

– 2 linguri de unt

– 1 ardei gras

– 1 legătură de ceapă verde

– sare și piper negru măcinat după gust

– măsline după gust

– busuioc după gust

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Mod de preparare

1. Tăiați zucchini, o roșie și ardeiul gras cuburi de mărime medie, tocați ceapa verde. Ungeți tigaia cu unt din belșug și prăjiți legumele la foc mediu. Condimentați cu sare și piper.

2. Bateți ouăle cu un pic de sare.

3. Puneți legumele prăjite într-o formă de copt și turnați deasupra ouăle bătute. Așezați deasupra o roșie tăiată rondele subțiri, cașcavalul ras și frunzele de busuioc.

4. Coaceți frittata timp de 15 minute la 200 de grade, apoi opriți cuptorul și lăsați omleta să stea timp de 10 minute, nu deschideți ușa cuptorului. Decorați frittata cu măsline.

Notă: puteți prepara frittata cu orice fel de umplutură: șuncă, cârnați, cartofi, ciuperci, mazăre verde sau ceea ce aveți în frigider.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1