Dacă folosiți pungi de copt, trebuie să cunoașteți neapărat aceste trucuri!

Multe gospodine au uitat demult de tăvi arse datorită unui produs de bucătărie minunat – punga de copt. Nu-i nimic mai ușor decât să pui toate ingredientele într-o pungă de copt și după un timp să scoți mâncarea gata din cuptor.

Sunt zvonuri că în timpul încălzirii punga de copt devine toxică, eliberând substanțe periculoase pentru sănătate. Este adevărat? Acest punct de vedere este destul de răspândit, dar, din fericire, este greșit.

Este oare punga de copt toxică?

Materialul din care este fabricată punga de copt este destinat pentru folosirea la temperaturi ridicate. Științific acest material este numit polietilenă tereftalată termorezistentă modificată, care în timpul încălzirii poate să emită numai apă și dioxid de carbon. În cel mai rău caz, punga de copt se poate transforma în funingine, adică cărbune obișnuit…

Cum să folosiți corect punga de copt

În primul rând trebuie să citiți instrucțiunile de utilizare, dar bănuim că nu veți descoperi nimic nou, de aceea echipa Bucătarul.eu vă dezvăluie astăzi câteva trucuri de preparare a bucatelor la pungă.

1. Dacă vă plac bucatele la pungă, vă recomandăm să aveți mai multe tipuri de acest produs: mari și mici, precum și pungi individuale pentru prepararea bucatelor porționate.

2. Este preferabil să folosiți pungi mai lungi, apoi să tăiați excesul de folie, lăsând la margini aproximativ câte 5 cm.

3. Puteți folosi punga de copt nu doar în cuptorul electric sau pe gaz, ci și în cuptorul cu microunde, multicooker și chiar la aburi. Puțini dintre noi știu că cu ajutorul acesteia poate fi fiartă cea mai gustoasă omletă.

4. Înainte de a da bucatele la cuptor, trebuie să faceți deasupra pungii de copt câteva înțepături cu o scobitoare sau cu un cuțit, pentru a elibera excesul de aburi.

5. Dacă doriți ca bucatele să se rumenească, dar nu să fie fierte, atunci rupeți atent partea superioară a pungii de copt cu 20 de minute înainte de a fi gata. Unii producători au ținut cont de acest detaliu și au făcut o tăietură punctată.

6. Atunci când dați mâncarea la cuptor, asigurați-vă ca punga să nu se atingă de pereți și cu atât mai mult de partea superioară a cuptorului.

7. În timpul coacerii nu folosiți funcția de convecție, pentru ca punga sau clipsurile să nu se topească.

8. Mâncare preparată la pungă este considerată mai puțin calorică și mai sănătoasă.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!