Dacă veți evita aceste greșeli colosale, atunci carnea de vită va fi gata în 9 minute!

Echipa noastră vă împărtășește o rețetă rapidă de steak de vită. Pentru prepararea acestuia veți avea nevoie de mușchiuleț de vită și ață groasă. În doar 9 minute veți obține cel mai suculent și gustos steak de vită mâncat vreodată.

Secretul preparării cărnii de vită constă în folosirea unei tigăi foarte fierbinți. Trebuie să ungeți carnea cu ulei, s-o strângeți cu ață și s-o prăjiți într-o tigaie uscată încinsă bine. Preparând carnea de vită după această rețetă, veți obține un steak perfect, care își va menține forma și sucul în interior.

Steak din vită

INGREDIENTE

-600 g de mușchi de vită

-2 linguri de ulei de floarea soarelui

-sare și piper negru măcinat după gust

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE 

1. Încălziți o tigaie uscată. Spălați mușchiul sub un jet de apă rece și ștergeți-l până va fi uscat. Tăiați-l transversal în bucăți (preferabil în 6 bucăți medii cu grosimea de 5-6 cm, ca să obțineți medalioane de vită).

2. Ungeți bine bucățile de carne cu ulei (pur și simplu frecați cu mâinile), strângeți-le cu ață groasă și puneți-le în tigaia încinsă. Prăjiți-le câte 2 minute pe fiecare parte.

3. Opriți focul și întoarceți bucățile de carne în tigaia fierbinte la fiecare minut (întoarceți de 6 ori). În acest timp asezonați cu sare și piper după gust. Serviți steak-urile la masă.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1