Dați-le castraveților lapte ca să aveți o recoltă bogată: un îngrășăminte excelent!

Desigur, fiecare grădinar dorește să strângă o recoltă bogată. Clar lucru că fiecare grădinar crește castraveți, pentru că mulți îi adoră. Această legumă este gustoasă, crocantă, poate fi conservată și este un ingredient perfect pentru multe dintre salate.

Dar, desigur, pentru ca castraveții să crească crocanți, merită să știți câteva secrete importante cu privire la îngrijirea corespunzătoare a paturilor. Nu ar trebui să uitați și de îngrășăminte – va ajuta la accelerarea creșterii tufelor, la obținerea unei recolte bogate și cel mai important, va da înșiși castraveților un gust excelent.

Există multe rețete și metode de preparare a îngrășământului pentru castraveți. Vrem să vă împărtășesc metoda mea, datorită căreia acum chiar cu găleți îmi culeg castraveții din paturi. Ingredientul meu secret este laptele!

Cum acționează laptele asupra roadei

Un mare avantaj este că acest îngrășământ se pregătește foarte rapid, în plus, nu conține nimic dăunător. Adică, veți crește castraveți 100% naturali – acest lucru este cel mai important. Este clar că începem să cultivăm legume doar pentru a mânca alimente sănătoase. Dar cumpărarea dintr-un magazin este adesea doar o loterie, pe care cu greu o puteți câștiga. Adesea, legumele sunt îmbibate cu substanțe chimice.

Deci, îngrășământul pe bază de lapte acționează extrem de pozitiv asupra culturii:

– furnizează toate substanțele nutritive necesare răsadurilor și legumelor;

– protejează castraveții de dăunători. Laptele conține lactoză și se dovedește că niciun dăunător din grădină nu este capabil să-l asimileze. Concluzia – castraveții hrăniți cu lapte vor fi protejați de orice dăunător;

– soluția de lapte cu care sunt pulverizate frunzele formează o peliculă de protecție excelentă – un fel de barieră împotriva microorganismelor dăunătoare.

În plus, îngrășământul pe bază de lapte va permite castraveților să absoarbă mai bine și pe deplin toate substanțele benefice din sol.

Cum se pregătește îngrășământul din lapte: 

1. Diluați 1 litru de lapte cu un conținut de grăsime de aproximativ 2-2,5% în cinci litri de apă caldă;

2. Amestecați bine soluția. Gata!

Aproximativ 0,5 l din soluția-minune ar trebui să fie utilizată la fiecare tufă de castraveți.

Încercați – veți fi foarte mulțumiți de rezultat!

1