Datorită acestor secrete veți prepara sarmale ideale

Sarmalele – o mâncare tradițională românească care este preferată de mulți dintre noi. Dar ca să obțineți sarmale extrem de gustoase, trebuie să cunoașteți câteva trucuri de preparare. Echipa Bucătarul.eu vă oferă 5 sfaturi culinare, datorită cărora veți obține mereu sărmăluțe perfecte. Folosiți-le și veți deveni o gospodină desăvârșită!

Secretele sarmalelor ideale

1. Ca să nu se ardă sarmalele în timpul înăbușirii, trebuie să folosiți o tigaie din fontă sau alt vas cu fundul gros și să închideți capacul strâns. De asemenea, puteți înăbuși sarmalele la cuptor. Trebuie să le înăbușiți la foc mic, turnând în vas apă sau sos (cu ulei, smântână, verdeață). Aceasta este condiția principală pentru o înăbușire de succes.

2. Dacă veți pune deasupra fiecărei sărmăluțe câte o bucățică de unt, gustul mâncării va fi și mai bun.

3. Gospodinele experimentate recomandă să înăbușiți sarmalele nu doar în lichid, dar pe un pat de legume. Tăiați mărunt orice legume și verdeață, puneți-le la fundul cratiței, adăugați apa, uleiul, smântâna și condimentele, iar deasupra așezați sarmalele. Puteți adăuga în legume slănină afumată sau șuncă tăiată mărunt. Aceasta va oferi mâncării un gust intens. Ulterior, aceste legume pot fi servite în calitate de garnitură.

4. Puteți înlocui apa pentru înăbușire cu diferite sucuri și vin sec.

5. Sarmalele orientale “dolma” preparate cu foi de viță de vie, se înăbușă în sos de smântână și usturoi.

Folosiți aceste secrete și veți fi o gospodină desăvârșită!

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1