Datorită acestui truc veți economisi bani, timp și efort! Reguli de aur pentru iubitorii de carne de pui!

De multe ori când dorim să preparăm ceva rapid de mâncare, ne salvează carnea din congelator. Ne-am obișnuit să cumpărăm puiul gata tranșat sau separat – aripile, pulpele, gambele, pieptul, etc. Însă, după cum s-a dovedit, cumpărând puiul întreg, reușești să prinzi mai mulți iepuri odată – economisești timp, efort și desigur – bani!

Cumpără câțiva pui, tranșează-i singură acasă, pune carnea porționat în pungi și dă-o la congelator. Acest mic truc va permite să folosești puiul în întregime, fără resturi și risipă! Astăzi te vom învăța cum să folosești eficient carnea de pui ca să obții cât mai multe feluri de mâncare!

Așadar, cumpărați 4 pui și o bucată de carne de porc și porționați carnea în felul următor:

1. Tăiați aripile și gambele de pui – în total veți obține câte 8 bucăți de fiecare – suficient pentru a lua cina și prânzul de 2 ori.

2. Tăiați pieptul în felii pentru șnițele, bateți-le ușor cu un ciocan și dați-le la congelator. Trebuie să obțineți aproximativ 16 bucăți.

3. Dezosați restul cărnii și mărunțiți-o alături de cea de porc, cu ajutorul mașinii de tocat carne sau robotului de bucătărie. Adăugați în jumătate de tocătură orez și legume și faceți sarmale și chifteluțe. Dați-le la congelator.

4. Din restul tocăturii faceți perișoare pentru supă, și/sau adăugați (în tocătură) pâine și cartof ras și faceți pârjoale. Dați-le la congelator.

5. Fierbeți oasele și turnați supa obținută în pahare (cca 6-7 pahare), dați-le la congelator și folosiți-le ulterior pentru supe și sosuri.
După cum vedeți, totul este cât se poate de simplu! Păstrați articolul și împărtășiți-l și prietenilor dvs! Baftă!

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1