De astăzi hârtia de copt este mai apreciată în familia mea… mulțumesc surorii pentru idee!

Vă plac torturile decorate cu diverse ornamente de ciocolată? Echipa noastră vă prezintă câteva metode de decorare a torturilor cu ciocolată, folosind hârtia de copt sau hârtia cerată. La prima vedere pare un lucru dificil, însă nu este greu să lucrezi cu ciocolata. Cu ajutorul unor șabloane, frunze și desene puteți realiza niște decorațiuni frumoase, care vor transforma un tort simplu în unul original și foarte atrăgător. Inspirați-vă din aceste idei și creați adevărate capodopere culinare, care îi vor surprinde pe cei dragi.

Cum să decorezi tortul cu ciocolată

INGREDIENTE

-hârtie de copt

-1-2 ciocolate

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Ornamentele de ciocolată arată cel mai bine pe suprafața netedă a produsului culinar. Suprafața trebuie să fie dreaptă, netedă și preferabil monocromă. Pentru decorarea tortului trebuie să folosiți glazură de ciocolată neagră sau albă.

Pentru a face decorațiuni de ciocolată trebuie să rupeți ciocolata bucățele, s-o așezați într-un bol uscat, după care s-o puneți la bain-marie. Trebuie să aveți grijă, ca să nu intre apa în bolul cu ciocolată – în caz contrar există riscul ca aceasta să se taie. Trebuie să puneți vasul pe foc și să amestecați periodic. Ca rezultat, trebuie să obțineți o masă omogenă și elastică.

Sunt câteva metode de decorare. Prima metodă este mai potrivită pentru cei care sunt încrezuți în abilitățile lor artistice. Trebuie să faceți o pungă mică din hârtie de copt (un fel de creion pentru cofetărie). Apoi trebuie să turnați cu grijă ciocolata lichidă răcită. Atrageți atenția: cu cât gaura creionului și firul de ciocolată vor fi mai subțiri, cu atât mai frumoase vor fi ornamentele dantelate. Începeți să pictați desenele dorite, apăsând ușor pe colțul hârtiei și storcând ciocolata într-un flux subțire.

Cei care nu sunt siguri de abilitățile lor, pot aplica mai întâi un desen pe hârtia de copt, după care să picteze cu ciocolată după liniile formate. Apoi trebuie să dați hârtia cu modelul de ciocolată la frigider, ca să se întărească. După care îndepărtați modelul de ciocolată cu ajutorul unui cuțit subțire și așezați-l cu grijă pe suprafața tortului.

Un alt truc eficient poate fi decorarea tortului cu ajutorul șabloanelor. De exemplu, puteți folosi șervețele de hârtie dantelate. Puneți un astfel de șervețel pe un tocător, acoperiți-l deasupra cu hârtie de copt și repetați cu exactitate desenul, de exemplu cu ciocolată albă.

Dați decorațiunile la frigider până se vor întări. Apoi scoateți-le de pe hârtie cu ajutorul unui cuțit subțire. Puteți pune acest decor extraordinar la marginile tortului sau pe suprafața acestuia. Totul depinde de imaginația dvs.

Această modalitate este preferata mea. Nu este foarte simplă, dar arată original și frumos. Pentru acest truc veți avea nevoie de frunze verzi. Rupeți-le din zone ecologice.

Mai întâi trebuie să topiți ciocolata la bain-marie. Aplicați ciocolata topită pe frunzele curate și uscate cu ajutorul unei pensule. Vara sunt potrivite frunzele de trandafir, fiindcă sunt dense și gravate.

Dați modelele de ciocolată la frigider pentru o oră, apoi îndepărtați frunzele atent.

Cea mai simplă metodă de decorare e pânza de păianjen de ciocolată. O puteți face atât din ciocolată albă pe glazură neagră, cât și invers. În primul rând, trebuie să acoperiți tortul cu glazură de ciocolată. Stoarceți din punga de hârtie inele de ciocolată de altă culoare. Este de dorit ca să le aranjați la aceeași distanță unele de altele. Pentru a crea pânza de păianjen, trebuie să trasați linii cu o scobitoare din centru spre margini în câteva locuri. Cum vă pare rezultatul? Mie mi se pare excelent!

De asemenea, vă oferim o selecție mică de decoruri pentru tort. Acestea sunt decorațiuni și figurine de ciocolată pentru inspirație.

Splendoare uimitoare!

Un exemplu excelent de decorare a tortului cu frunze de ciocolată. Acum știți cum să le faceți!

Notă: dacă lucrați cu ciocolată albă, atunci trebuie să fiți foarte atenți. Dacă veți supraîncălzi ciocolata, se vor forma cocoloașe, de aceea trebuie să topiți ciocolata pe jumătate doar la bain-marie. Apoi trebuie s-o luați de pe foc și s-o amestecați continuu până veți obține o masă topită omogenă.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1