De ce trebuie să amestecăm carnea tocată de pui cu suc de roșii? Descoperiți încă 4 life hack-uri de la o gospodină cu experiență în arta culinară!

Deși carnea tocată este un produs foarte popular, ce se prepară destul de simplu, totuși uneori nu sunt excluse unele eșecuri. Dacă doriți să-i bucurați pe cei dragi cu feluri de mâncare din carne tocată delicioase, suculente și cu o textură perfectă, urmăriți sfaturile prezentate mai jos. Cu doar câteva reguli simple veți pregăti carnea exact ca cei mai renumiți bucătari.

CUM SĂ PREGĂTIȚI CARNEA TOCATĂ

CARNEA TOCATĂ DE VITĂ

Pentru a oferi cărnii o textură mai fină și mai pufoasă, amestecați-o cu măr ras. Pentru 600 g de carne veți avea nevoie de un singur măr. Cel mai bine e să dați carnea de două ori prin mașina de tocat.

Cel mai des la carnea de vită se adăugă grăsime, unt sau slănină. În acest mod se prepară pârjoalele pentru burgeri tradiționali americani. Dacă doriți să pregătiți hamburgeri delicioși de casă, amestecați 200 g de carne tocată cu 1 lingură de unt, 1 lingură de grăsime animală (porc sau miel) și 2 linguri ulei de măsline. Potriviți cu sare și piper negru măcinat. Amestecați bine. Prăjiți pârjoalele în mod obișnuit.

CARNEA TOCATĂ DE PUI

Pentru a obține feluri de mâncare cât mai suculente, amestecați carnea tocată de pui cu suc de roșii: 50 ml de suc pentru 500 g de carne. Deoarece carnea de pui este destul de fină, este nevoie să-i redați un gust mai intens. De aceea, adăugați condimente puțin mai picante decât ca de obicei (maghiran, curry, rozmarin, piper negru sau roșu).

CARNEA TOCATĂ DE PORC

Carnea de porc are o textură mai aerată, de aceea pentru aceasta cel mai des trebuie să folosiți mai multe ouă. Pentru a obține pârjoale sau chifteluțe ce își țin bine forma, folosiți cartofi. Amestecați 500 g de carne tocată cu un cartof ras. Astfel, veți utiliza o cantitate minimă de ouă, iar produsul final își va ține foarte bine forma.

CARNEA TOCATĂ MIXTĂ

Cele mai delicioase pârjoale se obțin dacă amestecați două feluri de carne tocată. Este important să țineți cont de faptul că nu orice tip de carne poate fi combinat. Astfel, carnea de miel trebuie folosită de sine stătător. Carnea de porc cel mai bine se combină cu carnea de vită, iar carnea de iepure poate fi combinată doar cu carnea de pui. Mai întâi dați fiecare tip de carne prin mașina de tocat, doar apoi amestecați-le.

CARNEA TOCATĂ DE PEȘTE

Dacă doriți feluri de mâncare delicioase și suculente, amestecați carnea tocată cu puțin suc de lămâie, dizolvat în apă. Cu astfel de carne veți obține cele mai delicioase pârjoale pregătite la aburi, pelmeni sau checuri.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1