De ce e mai bine să coaceți dovleceii, dar nu să-i prăjiți?

Astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, vă oferim instrucțiuni despre prepararea apetisantelor brioșe cu dovlecei. Sunt foarte gustoase, fine și cu o aromă plăcută de cașcaval! Brioșele de dovlecel reprezintă cea mai bună soluție pentru o gustare ușoară și sănătoasă, iar în drum spre o mică călătorie la țară, de exemplu, sunt pur și simplu de neînlocuit! Apropo, dacă le preparați măcar o dată, la un mic dejun, familia dvs le va cere în fiecare dimineață!

INGREDIENTE  

– 1 dovlecel

– 2 roșii

– 3 ouă

– 300 g de cașcaval

– 1 linguriță praf de copt

– 100 g de făină cernută

– 40 g de verdeață

– sare și piper negru măcinat după gust

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor   

MOD DE PREPARARE  

1. Spălați și zvântați dovlecelul, folosind un prosop de hârtie. Dați dovlecelul prin răzătoarea mare.

2. Spălați roșiile, îndepărtați cotorul și tăiați-le cuburi mici.

3. Spargeți ouăle într-un bol, adăugați sare și piper negru măcinat după gust. Bateți ouăle, apoi adăugați dovlecelul ras și roșia tăiată cuburi. Amestecați bine compoziția, folosind spatula.

4. Combinați într-un bol aparte făina cernută cu praful de copt. Apoi încorporați ingredientele uscate în bolul cu compoziția de dovlecel.

5. Spălați verdeața, zvântați-o și tocați-o mărunt. Tăiați cașcavalul cuburi mici. Adăugați în aluat cașcavalul tăiat cuburi și verdeața. Iar amestecați aluatul.

6. Ungeți fiecare formă pentru brioșe cu ulei vegetal. Turnați în fiecare formă de brioșă câte 1 lingură plină de aluat. Brioșele în timpul coacerii cresc foarte bine.

7. Dați formele la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180°C, pentru aproximativ 20-25 de minute. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1