De ce este categoric interzisă lăsarea încărcătorului în priză?

Toți noi în fiecare zi sau chiar de mai multe ori pe zi ne încărcăm telefoanele, tabletele, laptopurile și alte lucruri. Deci, mulți dintre noi suntem deja obișnuiți să nu mai scoatem încărcătorul din priza niciodată sau doar atunci când este necesar. Doar nu prea doriți să-l scoateți din priză de fiecare dată, deoarece în curând iar va fi necesar să reîncărcați gadgetul. Dar mulți nu știu, totuși, că este foarte periculos să lăsați încărcătorul în priză.

Când lăsați încărcătorul nesupravegheat în priză, încălcați măsurile de siguranță. Cert este că cel mai des incendiile în case și clădiri apar din cauza unui scurtcircuit. Pentru aceasta, este nevoie doar de o mică supratensiune sau de un încărcător defect.

Un utilizator obișnuit poate nici să nu știe că ceva nu este în regulă cu încărcătorul. De asemenea, puțini oameni se gândesc la originalitatea încărcătorului, iar o replică chinezească ieftină cu greu poate funcționa corect.

Cercetătorul principal al departamentului de înaltă tensiune, Ruslan Borisov, ne-a spus că încărcătorul în timpul furtunii nu trebuie lăsat în priză și acest lucru se aplică la toate dispozitivele din casă. Este mai bine să opriți complet energia electrică din casă.

El a mai spus că încărcătorul în priză funcționează ”la zero” și continuă să consume energie electrică. De asemenea, poate provoca un incendiu, dacă se încălzește, în timpul verii. Acest lucru este valabil mai ales în sate, deoarece cablurile de acolo sunt în mare parte foarte vechi sau, atunci când sunt înlocuite, nu se acordă nici o atenție siguranței.

Trebuie totuși să fiți atenți la încărcătoare. Când dispozitivul se încălzește în timpul funcționării, acest lucru este normal. Dar dacă continuă să se încălzească, chiar și atunci când nimic nu se încarcă, atunci înseamnă că este defect.

Așadar, aveți grijă de încărcătoarele dvs și urmați măsurile de siguranță pentru a nu provoca un incendiu.

Dvs sunteți deja obișnuiți să lăsați încărcătorul în priză?

1