De ce nu mai prăjesc varza? Am aflat o metodă nouă de pregătire!

Puiul cu legume poate fi considerat pe bună dreptate un fel de mâncare dietetic. Vă prezentăm astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, o rețetă originală de pui cu legume, la cuptor. Veți obține un fel de mâncare atât dietetic, cât și sănătos, deoarece puiul cu legumele se coc într-o pungă. Varza, gătită în pungă, este diferită de cea pe care o înăbușiți, are un gust mai moale, este suculentă și complet fără grăsimi. Acest fel de mâncare se prepară foarte simplu. Chiar și un novice în arta culinară se va isprăvi frumos. Este potrivit atât pentru cină cât și pentru masa de prânz.

INGREDIENTE   

– 1 kg de varză

– 1 ceapă

– 1-2 căței de usturoi

– 2 + 2 linguri de ulei vegetal

– sare după gust

– 4 pulpe inferioare de pui

– 1-2 cepe

– 1 linguriță de adjică

– 30 g de unt

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

MOD DE PREPARARE   

1. Curățați usturoiul, zdrobiți-l și combinați-l într-un vas cu 2 linguri de ulei vegetal și adjica. Amestecați sosul.

2. Curățați și spălați bine pulpele de pui. Tăiați carnea în jumătate. Ungeți bine fiecare bucată de carne cu sosul preparat și puneți-o într-un bol. Dați bolul la frigider pentru 30-40 de minute.

3. Luați varza, îndepărtați-i frunzele deteriorate și tăiați-o fideluță. Curățați ceapa și morcovul. Tăiați ceapa jumătăți de rondele, iar morcovul dați-l prin răzătoarea mare.

4. Uniți legumele tăiate într-un bol, potriviți-le cu puțină sare și amestecați-le, ușor aplatizându-le. Stropiți legumele din bol cu 2 linguri de ulei vegetal și iar amestecați-le.

5. Luați o pungă de copt și așezați legumele într-un strat. Apoi puneți deasupra legumelor carnea marinată. Tăiați untul cuburi și răspândiți-l printre bucățile de carne. Legați bine punga și puneți-o pe tava de copt.

6. Dați tava la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 200°C, pentru aproximativ 45 de minute. După timpul expirat, scoateți tava din cuptor și cu mare grijă tăiați punga, apoi iar dați deliciul la cuptor până se va rumeni frumos. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1