Pentru a obține un fel de mâncare perfect, nu este necesar să mergeți la cursuri de gătit. Cel mai important este să respectați rețeta și să evitați cele mai des întâlnite greșeli. Tehnica în arta culinară este la fel de importantă precum și ingredientele folosite. Vă prezentăm mai jos câteva sfaturi extrem de utile, ce vă vor ajuta să evitați cele mai frecvente greșeli și să obțineți un fel de mâncare perfect.
1. Nu adăugați roșiile împreună cu alte legume
Roșiile conțin acid, din cauza căruia celelalte legume se vor pregăti mai lent. De aceea, prăjiți mai întâi ceapa, morcovul și ardeiul gras. Apoi adăugați roșiile și prăjiți înăbușit până legumele vor fi gata.
2. Nu spălați pastele
Pe suprafața pastelor fierte se formează un strat de amidon, ce favorizează absorbția sosului de roșii, acesta fiind un detaliu important în pregătirea pastelor. Aveți în vedere faptul că pastele calitative, din grâu dur nu se vor lipi și își vor păstra forma. De aceea, atrageți atenția la conținutul acestora, indicat pe ambalaj.
3. Sărați supa spre sfârșitul preparării
Dacă veți săra supa imediat ce aceasta va începe să fiarbă, riscați să obține o supă sărată în exces. În timp de apa va fierbe – se va evapora. În rezultat, veți obține mai puțin lichid, cu aceeași cantitate de sare.
4. Nu folosiți un blender pentru a pregăti piureul de cartofi
Blenderul va transforma cartofii fierți într-o pastă vâscoasă. Cel mai bine e să pregătiți piureul cu un zdrobitor pentru cartofi, o furculiță sau chiar un tel.
5. Nu exagerați cu umplutura pentru pizza
O cantitate mare de umplutură nu va permite aluatului să se coacă bine și uniform. Mai ales că o pizza cu umplutură în exces nu este deloc comod a fi servită.
6. Nu tocați ceapa din timp
Deja peste 7-10 minute după ce a fost tocată, ceapa începe să capete un gust amar. De aceea, după ce ați tocat-o, pregătiți-o în cel mai scurt timp.
7. Nu stingeți bicarbonatul de sodiu cu oțet
Când stingeți bicarbonatul de sodiu cu oțet, cea mai mare parte a dioxidului de carbon, atât de necesar pentru a obține un aluat pufos, se evaporă. Vă îndemnăm să folosiți bicarbonatul de sodiu într-un alt mod: turnați în două pahare câte 3-4 linguri de apă. Într-un pahar dizolvați bicarbonatul de sodiu, iar în celălalt sucul de lămâie sau acidul citric. Încorporați ambele amestecuri în aluat.
8. Pregătiți din timp cartofii ce urmează a fi copți
Înainte de a-i da la cuptor, cartofii trebuie ținuți în apă rece timp de cel puțin 1 oră. Apa va îndepărta amidonul, iar cartofii copți vor fi deosebit de delicioși.
9. Nu prăjiți morcovul împreună cu ceapa
Chiar dacă ceapa este mai moale decât morcovul, aceasta se prăjește un timp mai îndelungat. De aceea, prăjiți mai întâi ceapa până devine semitransparentă, apoi adăugați în tigaie morcovul.
Notă: Este foarte important să alegeți condimentele potrivite. Doar o priză de condiment nepotrivit vă poate asigura un eșec total.
Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!