De mult căutam această rețetă de prăjitură cu gust inegalabil “Far Breton”

Prăjitura “Far Breton” este cel mai rafinat desert cu prune uscate. În această prăjitură sunt evidențiate note din bucătăria franceză: gustul delicat și modul deosebit de preparare oferă originalitate acestui desert.

Acest deliciu poate înlocui cu succes orice tort pe masa de sărbătoare. Prăjitura “Far Breton” este delicioasă și moderat de dulce, cu aromă deosebită, ideală după o masă copioasă.

Ingrediente

– 3 ouă

– 100 g de zahăr

– 1 priză de sare

– 1 pahar de făină

– 1/4 pahar de stafide

– 300 ml de lapte

– 1/4 linguriță de extract de vanilie

– 5 linguri de unt

– 1 pahar de prune uscate

– 1 pahar de ceai negru

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Mod de preparare

1. Amestecați cu ajutorul blenderului: ouăle, laptele, extractul de vanilie, sarea, untul topit și zahărul, presărați treptat făina cernută. Acoperiți bolul cu folie alimentară și dați-l la frigider pentru 3 ore sau peste noapte.

2. Spălați stafidele și prunele uscate și turnați deasupra ceaiul fierbinte concentrat. După ce ceaiul se va răci la temperatura camerei, acoperiți fructele uscate cu capac și lăsați-le să se infuzeze timp de 30 de minute.

3. Scoateți aluatul din frigider, bateți-l ușor și turnați-l într-o formă de copt, tapetată cu hârtie de copt și unsă cu unt.

4. Distribuiți uniform stafidele și prunele uscate (scoase din ceai).

5. Puneți prăjitura în cuptorul preîncălzit la 190 de grade și coaceți-o timp de 50-60 de minute. Faceți testul scobitorii.

Notă: presărați prăjitura cu zahăr pudră și serviți-o cu o bilă de înghețată.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1