De strecurătoare nu mă mai folosesc! Apa de la paste o scurg folosind scobitori!

Sunt o gospodină obișnuită, care își iubește familia și încearcă în fiecare zi să pregătească ceva delicios. Dar când gătesc paste, există o mică problemă, care mă enervează de fiecare dată. La sfârșitul fierberii, pastele se scurg de apă, folosind strecurătoarea. De obicei, iau o strecurătoare și prin modalitatea cunoscută scurg lichidul – răstorn pastele din cratiță și scurg rapid apa clocotită.

Deci, după toate manipulările, cratița cu pastele rămase rămâne pe aragaz, iar în chiuvetă – o strecurătoare murdară. Îmi place să gătesc, dar nu să pierd mult timp la spălarea veselei. Apoi am decis să scurg lichidul, deschizând o parte a capacului. Am reușit. Apa clocotită s-a scurs în mod miraculos, dar cu ea și o parte din pastele fierte au ajuns în chiuvetă. Deci, am obținut o chiuvetă plină cu paste, după care clar că trebuiau să fie aruncate în coșul cu gunoi.

Am decis să caut o cale care să mă scape de această problemă.

Într-o zi am încercat să strâng ușor o scobitoare între cratiță și capac. Anume de o astfel de gaură am avut nevoie pentru a scurge apa. Sigur, lichidul se scurge mai încet, dar pastele nu trec prin crăpătură.

De asemenea, mi-au fost foarte utile câteva sfaturi pentru a fierbe corect pastele. De exemplu, nu acoperiți cratița cu capac în timpul fierberii. Astfel, pastele nu se vor lipi.

Pastele absorb gustul și mirosul apei în care se fierb, deci, este mai bine să folosiți apa filtrată sau îmbuteliată.

Pentru ca pastele să nu se lipească după fierbere, nu trebuie să le spălați sub un jet de apă de la robinet. O astfel de schimbare bruscă a temperaturii strică gustul pastelor.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1