Deja de 3 zile pregătesc aceste pateuri – un desert de care nu te poți sătura! Dispar imediat de pe masă!

Vă prezentăm o rețetă de succes a unor pateuri delicioase, care vă vor cuceri din prima. Gustos, original și universal – aluatul se combină perfect cu orice umplutură, fie sărată sau dulce, asemănându-se mult cu cel fraged. Pateurile sunt extraordinare și ies mereu ideale. Acestea sunt gingașe și aerate. Cu siguranță, vor fi savurate cu mare plăcere de toată familia.

INGREDIENTE

– 260 g de făină cernută

– 150 g de unt

– 120 g de cașcaval

– 5 linguri de apă rece

– 1/3 linguriță de sare

– zahăr

– lapte

– mere și zahăr

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE 

1. Dați cașcavalul prin răzătoarea mică. Presărați pe suprafața de lucru făina cernută și puțină sare. Adăugați untul rece (din frigider), tocați-l puțin cu ajutorul cuțitului.

2. Adăugați cașcavalul ras și cu ajutorul mâinilor frământați aluatul, până obțineți un amestec fărâmicios. Turnați apa rece (preventiv ținută la congelator) și frământați aluatul. Obțineți un aluat moale, elastic și nelipicios. Înveliți aluatul în folie alimentară și dați-l la frigider pentru 1 oră.

3. Pregătiți umplutura: curățați și decojiți merele. Îndepărtați cotorul cu semințe. Dați merele prin răzătoarea mare și puneți-le într-un vas. Stropiți-le puțin cu suc de lămâie și adăugați zahărul. Amestecați ingredientele. La dorință, adăugați scorțișoară.

4. Presărați suprafața de lucru cu făină și întindeți aluatul într-un blat cu grosimea de 4 -5 mm. Decupați din aluat cercuri cu ajutorul unui pahar.

5. Așezați pe fiecare cerculeț de aluat umplutura și lipiți marginile. Formați astfel pateurile.

6. Tapetați o tavă de copt cu hârtie și aranjați pe aceasta pateurile. Ungeți fiecare pateu cu lapte, apoi presărați-le cu zahăr.

7. Dați tava la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180 grade pentru 30-35 de minute, până se rumenesc. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte.

8. Așezați pateurile delicioase pe un platou și serviți-le cu o ceașcă de ceai aromat.

Notă: Dacă umplutura este prea suculentă, scurgeți excesul de lichid.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1