Deja nu mai este nevoie să prăjiți papanașii!

Vă prezentăm astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, o rețetă bună de papanași. Papanașii reprezintă un desert tradițional de brânză de vaci, care poate fi preparat la cuptor sau la tigaie. Se spune că papanașii de casă sunt mai gustoși dacă se prăjesc la tigaie și complet fără făină. Dar redacția noastră nu este de acord cu aceasta. De ce să vă limitați la procesul de gătire clasic dacă puteți experimenta? Mai ales că rezultatul merită. Vă sugerăm să pregătiți papanașii de casă la cuptor, cu făină și griș. Dacă gătiți urmând rețeta noastră, veți obține niște papanași pufoși, fără măcar o picătură de ulei vegetal.

INGREDIENTE  

– 500 g brânză de vaci

– 2 ouă + 1 ou

– 5 linguri de griș

– 2 linguri de făină cernută

– 1 linguriță praf de copt

– 1 priză de sare

– smântână sau gem pentru a servi

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

MOD DE PREPARARE  

1. Combinați într-un bol brânza de vaci cu ouăle, grișul, făina cernută, praful de copt și sarea. Omogenizați bine compoziția. Acoperiți bolul cu un prosop și lăsați aluatul pentru 30-40 de minute, să se odihnească.

2. Luați aluatul și puneți-l pe masa înfăinată. Redați-i aluatului o formă cilindrică, apoi împărțiți-l în 16 părți egale. Formați din acestea niște turte mici, cu grosimea de aproximativ 1,5 cm.

3. Spargeți 1 ou într-un vas și bateți-l ușor, folosind telul.

4. Puneți papanașii pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și ungeți-i cu oul bătut, folosind pensula de silicon.

5. Dați tava la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180°C, pentru aproximativ 20 de minute. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte. Puneți papanașii apetisanți pe o farfurie și serviți-i cu mare plăcere alături de niște smântână sau gemul preferat.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1