Deja v-ați plictisit de șarlotă? ”Conurile cu mere” – o prăjitură mai puțin obișnuită, ce se topește în gură!

Vă prezentăm o rețetă de prăjitură apetisantă cu mere. Este un desert deosebit, gustul căruia nu poate fi redat prin cuvinte. Prăjitura se prepară într-un mod mai puțin obișnuit, din aluat cu drojdie și umplutură suculentă din mere. În rezultat, obțineți un desert fascinant, cu aspect deosebit. Este cel mai simplu mod de a transforma o prăjitură cu mere într-o adevărată capodoperă culinară, demnă de masa de sărbătoare.

INGREDIENTE PENTRU ALUAT

– 500 g de făină

– 250 ml de lapte

– 7 g de drojdie

– 40 g de unt

– 30 ml de ulei vegetal

– 70 g de zahăr

– 0,5 linguriță de sare

– 1 ou

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

INGREDIENTE PENTRU AMESTECUL FĂRÂMICIOS 

– 200 g de zahăr

– 120 g de unt

– 150 g de făină

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

INGREDIENTE PENTRU UMPLUTURA CU MERE

– 5 mere

– 30 g de unt

– 1 linguriță de scorțișoară

– 1 ou

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE 

1. Cerneți făina într-un bol și adăugați drojdia. Amestecați.

2. Încălziți puțin laptele și adăugați sarea cu zahărul. Amestecați laptele până se dizolvă cristalele de zahăr și sare. Turnați laptele în bolul cu făină. Adăugați untul moale și oul. Amestecați aluatul.

3. Adăugați treptat uleiul și frământați aluatul cu mâinile timp de 5-7 minute. Obțineți un aluat moale, elastic și nelipicios. Acoperiți aluatul cu folie alimentară și lăsați-l pentru 1,5 ore, la un loc cald.

4. Preparați umplutura: spălați și decojiți merele. Îndepărtați cotorul cu semințe și tăiați-le cuburi. Topiți untul într-o tigaie încinsă și adăugați merele. Înăbușiți merele timp de 3-5 minute, până acestea se înmoaie.

5. Adăugați scorțișoara și amestecați. Lăsați umplutura să se răcească.

6. Pregătiți amestecul fărâmicios: frecați untul tare cu zahărul, folosind o furculiță. Adăugați făina cernută și frecați amestecul cu ajutorul mâinilor, până obțineți un amestec fărâmicios. Dați amestecul la frigider.

7. Presărați suprafața de lucru cu făină. Puneți aluatul pe suprafața de lucru și tăiați-l în 8 părți egale. Formați bile, acoperiți-le cu folie alimentară și lăsați-le pentru 5-7 minute.

8. Întindeți din fiecare bilă de aluat într-un blat rotund, puțin mai mic decât forma de copt (diametrul de 30 cm).

9. Presărați câte o jumătate de blat cu amestecul fărâmicios.

10. Pliați fiecare blat în jumătate, acoperind stratul de fărâmituri. Apăsați-l puțin. Păstrați puțin amestec fărâmicios pentru a decora prăjitura.

11. Așezați pe fiecare blat câte o porție de umplutură cu mere, din ambele părți (precum în poza de mai jos). Rulați blatul de la margini spre centru.

12. Ungeți forma de copt cu unt și presărați-o cu făină. Aranjați rulourile în forma de copt, cu unghiul ascuțit spe centru. Acoperiți forma cu folie alimentară și lăsați-o pentru 30-40 minute.

13. Ungeți prăjitura cu un ou bătut și presărați-o cu amestecul fărâmicios.

14. Dați forma la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 150 grade, pentru 40-50 de minute. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte. Faceți testul scobitorii. Lăsați să se răcească. Aranjați deliciul pe un platou.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1