Delicios nu înseamnă scump – brioșe pufoase, perfecte pentru a fi servite la ceai!

Astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, vă prezentăm o rețetă bună de brioșe cu lămâie. Veți obține un desert aromat și apetisant, din aluat ce se prepară simplu și rapid. Acesta crește repede și se coace uniform. Brioșele rumene sunt incredibil de gustoase și pufoase. Deci, doar câteva minute și brioșele delicioase sunt pe masa dvs – este o nebunie de desert, care vă va cuceri imediat.

INGREDIENTE  

– 3 ouă

– 150 g de zahăr

– 60 ml suc de lămâie

– 70 ml de ulei vegetal

– 180 g de făină cernută

– 50 g de amidon

– 1 linguriță praf de copt

– 1/4 linguriță bicarbonat de sodiu

– coajă de lămâie

– zahăr vanilat după gust

– 1 priză de sare

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

MOD DE PREPARARE  

1. Bateți ouăle cu 1 priză de sare într-un bol, apoi adăugați zahărul și puțină coajă rasă de lămâie. Bateți ingredientele timp de 2 minute.

2. Turnați în bolul cu ingrediente sucul de lămâie și uleiul vegetal. Mixați compoziția la viteza medie.

3. Combinați într-un bol aparte făina cernută cu praful de copt, amidonul și bicarbonatul de sodiu. Amestecați ingredientele uscate.

4. Adăugați treptat ingredientele uscate în bolul cu ingredientele lichide. Omogenizați aluatul.

5. Ungeți formele pentru brioșe cu unt și umpleți 2/3 din fiecare cu aluat.

6. Dați formele la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180°C, pentru aproximativ 20-25 de minute. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte. Faceți testul scobitorii.

7. Lăsați brioșele să se răcească pe o grilă, apoi scoateți-le din forme. La dorință, puteți decora brioșele cu glazura preferată sau cu ciocolată topită. Serviți deliciul cu mare plăcere.

Notă: Toate produsele ar trebui să fie calde (la temperatura camerei). La dorință, puteți umple brioșele cu gem sau dulceață.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1