Demult căutam această rețetă de salată de morcov. Cea mai gustoasă și cea mai reușită!

Vă prezentăm cea mai reușită rețetă de morcov în stil coreean. Această gustare delicioasă nu trebuie să lipsească de pe masa de sărbătoare. Se prepară extrem de rapid, nu necesită ingrediente sofisticate, dar este incredibil de gustoasă, foarte aromată, savuroasă și crocantă. Morcovul coreean merge de minune cu bucate din carne.

INGREDIENTE

-1 kg de morcovi

-1 linguriță de sare

-un vârf de cuțit de piper roșu măcinat

-1 priză de coriandru

-1/2 pahar de ulei de floarea soarelui

-4 căței mari de usturoi

-1 lingură de sos de soia

-1/2 lămâie

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE

1. Spălați morcovii, curățați-i și dați-i prin răzătoarea mică sau prin răzătoarea specială pentru morcovul coreean. Puneți morcovii într-un bol adânc și lăsați-i să stea timp de 3-4 ore, ca să lase suc.

2. Faceți o adâncitură în mijlocul morcovilor rași și adăugați sarea și piperul. Nu amestecați.

3. Încălziți uleiul în tigaie până va apărea un pic de fum și turnați-l în adâncitură, nu amestecați. Acoperiți bolul cu capac și lăsați să stea timp de 10 minute.

4. Apoi luați capacul și amestecați. Adăugați o priză de coriandru măcinat, sosul de soia, sucul stors de lămâie și usturoiul pisat, amestecați încă o dată.

5. Puteți servi salata imediat sau o puteți acoperi cu capac și s-o lăsați timp de 10-15 minute. Ca rezultat veți obține o gustare uimitoare cu aromă nemaipomenită.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1