Descoperă 9 modalități simple de decorare a tartelor – aceste idei minunate te vor inspira să creezi adevărate opere de artă!

Doriți să vă impresionați musafirii cu tarte delicioase, dar și aspectuoase în același timp? Echipa Bucătarul.eu vă prezintă 9 modalități originale de decorare a tartelor, care vor oferi deserturilor un aspect nou de fiecare dată, un decor apetisant care va scoate din anonimat orice tartă.

Inspiră-te și creează adevărate capodopere culinare! Aceste decoruri sunt ușor de realizat, vei avea nevoie doar de răbdare și puțină iscusință.

1. COROANA LUI CEZAR

Folosind foarfeca de bucătărie, tăiați marginea tartei pe circumferință sub un unghi de 45 de grade și lungimea de 1.5 -2 cm. Întindeți ușor fiecare segment în direcții opuse și presați un pic capetele.

2. CRUSTĂ DE ȘAH

Cu ajutorul unei foarfeci de bucătărie, tăiați marginile aluatului în segmente de 2-2.5 cm, sub un unghi de 90 de grade. Apoi ridicați fiecare al doilea segment, respectând ordinea.

3. DECOR ÎN FORMĂ DE CRUCE

Decorați crusta, apăsând furculița pe marginea aluatului sub un unghi de 45 de grade într-o parte, apoi apăsați în direcția opusă. Veți obține un decor excelent!

4. PLASĂ SAU ÎMPLETITURĂ

Această metodă este cunoscută de multe gospodine. Puteți decora tarta ca în imagine sau puteți face niște fâșii subțiri de aluat pentru împletire.

5. CURCUBEU

Folosind o linguriță, apăsați partea interioară pe marginea aluatului, făcând un strat de curcubeu, apoi faceți mai jos alt strat cu vârful linguriței.

6. FRÂNGHIE DE MARINAR

Sunt două modalități de a face acest decor. Puteți apăsa aluatul în partea interioară a tartei sub un unghi de 45 de grade sau să apăsați aluatul între degetul cel mare și cel arătător (sub un unghi de 45 de grade).

7. SCOICĂ

Creați cu degetul arătător o parte uniformă îndoită în partea interioară a tartei, apoi apăsați partea îndoită cu degetul cel mare și cel arătător.

8. ÎMPLETITURĂ

Întindeți aluatul într-un dreptunghi și tăiați-l în 3 fâșii cu un cuțit ascuțit. Împletiți fâșiile pe marginea formei.

9. INCIZII ORIGINALE

Faceți mai multe incizii cu ajutorul unei sau mai multor forme mici în stratul superior al tartei. Este foarte frumos!

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1