Cartofi copți perfecți (3 moduri de preparare) – o garnitură excelentă!

Cartofii copți sunt o garnitură deosebit de delicioasă, ce se combină practic cu orice fel de mâncare. Vă prezentăm mai jos 3 moduri în care puteți obține niște cartofi copți deosebit de savuroși și aromați. Alegeți rețeta preferată și bucurați-vă de un deliciu ce va uimi prin gust, aromă și aspect. Experimentați cu ierburile aromate preferate și preparați de fiecare dată o nouă capodoperă culinară.

INGREDIENTE

-cartofi noi Maris Piper

-unt

-grăsime de gâscă

-clementine (mandarine)

-rozmarin

-salvie

-usturoi

-ulei de măsline Extra Virgin

-oțet de vin roșu

-frunze de dafin

-cimbru

-sare

-piper negru măcinat

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE NR.1

1. Spălați și fierbeți cartofii într-o cratiță cu apă și sare timp de aproximativ 10 minute. Aceștia trebuie să numai buni pentru a pregăti un piure. În momentul în care coaja e pe cale să crape, luați cratița de pe foc și scurgeți apa. Lăsați cartofii să se răcească (să se usuce).

2. Turnați în tava de copt 3 linguri de ulei de măsline și 1 lingură de oțet de vin roșu.

3. Adăugați în tavă niște rozmarin, preventiv înmuiat în apă (astfel, acesta va fi mai aromat) și o căpățână de usturoi (despărțiți cățeii dar nu-i curățați).

4. Aranjați cartofii în tava de copt și amestecați-i cu uleiul și condimentele. Coaceți-i în cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180-190°C timp de 50-60 de minute, până se rumenesc.

MOD DE PREPARARE NR.2

1. Spălați și fierbeți cartofii într-o cratiță cu apă și sare timp de aproximativ 10 minute. Aceștia trebuie să numai buni pentru a pregăti un piure. În momentul în care coaja e pe cale să crape, luați cratița de pe foc și scurgeți apa. Lăsați cartofii să se răcească.

2. Turnați în tava de copt ulei de măsline, o bucată de unt și 1 lingură de oțet de vin roșu. Adăugați frunzele de salvie și câteva bucăți de coajă de mandarine.

3. Aranjați cartofii în tava de copt și amestecați-i cu uleiul și condimentele. Coaceți-i în cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180-190°C timp de 50-60 de minute, până se rumenesc.

MOD DE PREPARARE NR.3

1. Spălați și fierbeți cartofii într-o cratiță cu apă și sare timp de aproximativ 10 minute. Aceștia trebuie să numai buni pentru a pregăti un piure. În momentul în care coaja e pe cale să crape, luați cratița de pe foc și scurgeți apa. Lăsați cartofii să se răcească.

2. Turnați în tava de copt 3-4 linguri grăsime de gâscă și 1 lingură de oțet de vin roșu. Dacă doriți o aromă mai intensă, puteți folosi grăsime topită de porc sau vită.

3. Adăugați 5-6 frunze de dafin, puțin cimbru și sare cu piper negru măcinat.

4. Aranjați cartofii în tava de copt și amestecați-i cu grăsimea și condimentele. Coaceți-i în cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180-190°C timp de 50-60 de minute, până se rumenesc.

Notă: Puteți fierbe cartofii atât cu coajă, cât și fără. După 40 de minute de coacere, scoateți cartofii din cuptor și apăsați-i puțin, astfel încât aceasta să se turtească (și să crape coaja). Întoarceți cartofii la cuptor pentru încă 10 minute. Maris Piper este un cartof original din Irlanda de Nord, fiind popular în Regatul Unit, des vândut și în SUA. Cartoful “Maris Piper” este oval, cu coajă palidă, aurie. Textura sa este făinoasă și este considerat a fi varianta ideală pentru cartofii prăjiți francezi. La fierbere “Maris Piper” se sparge în bucăți, deci nu este cea mai buna varianta pentru o salată.

Urmăriți modul de preparare a cartofilor copți în materialul video de mai jos.


Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1