Budincă de griș cu zahăr ars – dulcele copilăriei mele!

Vă prezentăm rețeta unui desert delicios cu griș, în stil turcesc. Dintr-o cantitate minimă de ingrediente obțineți un desert deosebit de fin, aromat, ușor și răcoritor. Acesta se prepară uimitor de simplu, iar rezultatul este unul de succes. Acest desert va fi apreciat la cel mai înalt nivel, fiind atât pe placul copiilor, cât și a părinților.

INGREDIENTE

-1 lămâie

-1 lămâie verde

-2 ouă

-200 g de zahăr (+ 7 linguri)

-100 g de griș

-500 ml de lapte

-nuci acaju

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE

1. Spălați bine lămâile. Dați coaja de lămâie și lămâie verde prin răzătoarea mică. Scurgeți miezul de suc.

2. Bateți ouăle cu zahărul (200 g). Adăugați grișul și amestecați bine. Turnați amestecul obținut într-o cratiță și adăugați laptele. Amestecați.

3. Puneți cratița pe foc. Când laptele va începe să fiarbă, adăugați în cratiță coaja rasă de la lămâi. Amestecând încontinuu, fierbeți desertul timp de 10-15 minute, până se îngroașă. Luați cratița de pe foc și acoperiți-o cu un capac.

4. Amestecați sucul de la lămâi cu 7 linguri de zahăr. Turnați amestecul obținut într-o formă de silicon.

5. Dați forma la cuptorul cu microunde (la puterea maximă) pentru 5 minute. Astfel, veți obține un amestec dens, de o culoare maro deschis. Este important să nu țineți amestecul la cuptor mai mult de 5 minute. La dorință, puteți fierbe caramela într-o cratiță, la aragaz, apoi să o turnați în forma preferată.

6. Amestecați laptele cu griș, folosind un mixer la viteză medie. Turnați amestecul obținut în forma cu caramelă. Lăsați să se răcească.

7. Dați forma (la temperatura camerei) la congelator, pentru 3 ore.

8. Scoateți desertul din congelator și răsturnați-l pe o farfurie de mărimea potrivită. Lăsați desertul la temperatura camerei pentru 20 de minute. Presărați-l cu nuci tocate.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1