Prăjitură cu mere nemaipomenit de bună – fără ouă, unt și nici un gram de făină!

Vă prezentăm rețeta unui desert deosebit de delicios și apetisant, fără coacere. Acesta este un deliciu original și sănătos, la prepararea căruia nu veți folosi ouă, unt și nici un gram de făină. Obțineți un desert fascinant din ingrediente naturale și sănătoase. Unde mai pui, că se prepară uimitor de simplu. Experimentați cu alte fructe uscate (prune, smochine, stafide) și bucurați-vă de o adevărată bombă de vitamine și gust.

INGREDIENTE

-25 de curmale

-3 mere

-1/4 pahar de ceai negru

-0.25 linguriță de sare

-200 g de nuci

-1 lingură de miere

-0.5 linguriță de scorțișoară

-1 linguriță suc de lămâie

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE

1. Turnați în vasul cu curmale ceaiul negru (fără zahăr) și lăsați-le să se înmoaie timp de 20 de minute. Îndepărtați sâmburii. Tăiați curmalele. Dați nucile și o jumătate din cantitatea de curmalele prin mașina de tocat carne.

2. Tapetați o formă de copt (cu diametrul de 20 cm) cu hârtie de copt. Aranjați în formă amestecul de nuci și curmale tocate. Întindeți-l într-un blat uniform și formați bordura. Acoperiți forma de copt cu folie alimentară și dați-o la congelator.

3. Spălați și curățați merele. Îndepărtați cotorul cu semințe și tăiați-le cuburi. Stropiți-le cu suc de lămâie și amestecați.

4. Amestecați curmalele rămase cu mierea și scorțișoara. Folosind un blender, obțineți un piure. Amestecați piureul obținut cu merele.

5. Scoateți forma din congelator și îndepărtați folia alimentară. Aranjați în formă umplutura cu mere. Apăsați-o puțin cu o lingură. Întoarceți desertul la congelator pentru încă 40 de minute.

Notă: La dorință, puteți adăuga la ingredientele pentru blat mac sau semințe curățate de floarea soarelui. La fel, puteți completa umplutura cu o priză de ghimbir măcinat sau cardamom.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!